Taxa pe construcţii speciale ar putea fi eliminată din 2016, iar supraacciza din 2017 - surse

Reprezentanţii partidelor parlamentare discută, joi, în cadrul negocierilor asupra noului Cod fiscal, varianta ca taxa pe construcţii speciale să fie eliminată la 1 ianuarie 2016, cum era iniţial prevăzut, însă supraaciza la carburanţi să fie menţinută până în 2017, potrivit unor surse politice.

639 afișări
Imaginea articolului Taxa pe construcţii speciale ar putea fi eliminată din 2016, iar supraacciza din 2017 - surse

Taxa pe construcţii speciale ar putea fi eliminată din 2016, iar supraacciza din 2017 - surse (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

PSD, PNL, UNPR, UDMR şi ALDE au căzut deja de acord ca TVA să fie redus la 20% începând cu 1 ianuarie 2016, urmând ca ulterior să aibă loc discuţii şi pentru reducerea suplimentară la 19%, au menţionat sursele citate.

Taxa pe construcţii speciale şi supraacciza la carburanţi ar fi urmat să fie eliminate, la rândul lor, de la 1 ianuarie 2016, însă, în urma negocierilor de joi, varianta luată în calcul de reprezentanţii partidelor este ca doar taxa pe construcţii speciale să fie eliminată de anul viitor.

Supraaciza ar urma să rămână în vigoare până în 2017, potrivit unor surse participante la discuţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici