Taxarea inversă la pâine, fructe şi carne se aplică la 10 zile de la aprobarea derogării de către UE

Taxarea inversă pentru livrările de bunuri din interiorul ţării la cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahăr, făină, pâine şi produse de panificaţie va fi aplicată la zece zile de la comunicarea de către Consiliul UE a aprobării derogării pentru implementarea prevederii.

275 afișări
Imaginea articolului Taxarea inversă la pâine, fructe şi carne se aplică la 10 zile de la aprobarea derogării de către UE

Taxarea inversă la pâine, fructe şi carne se aplică la 10 zile de la aprobarea derogării de către UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Măsura privind aplicarea taxării inverse pentru livrările de bunuri în interiorul ţării din categoriile: cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahăr, făină, pâine şi produse de panificatie între persoanele înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, prevăzută la art. I pct. 3 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 54/2010 privind unele măsuri de combatere a evaziunii fiscale, se aplică începând cu a 10-a zi următoare comunicării de către Consiliul Uniunii Europene a aprobării derogării pentru aplicarea acestor prevederi şi numai pentru bunurile din categoriile pentru care s-a obţinut derogarea", se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

MFP va publica pe site-ul oficial www.mfinante.ro data comunicării de către Consiliul Uniunii Europene a aprobării derogării.

Aplicarea taxării inverse este o măsură de simplificare a plăţii taxei, astfel încât persoana obligată la plata taxei este beneficiarul în locul furnizorului. Acest mecanism are ca scop colectarea optimă a creanţelor şi un control mai riguros din partea autorităţilor fiscale, se menţionează în comunicat.

Potrivit ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind unele măsuri de combatere a evaziunii fiscale procedura taxării inverse urmează a fi aplicată temporar numai până la data de 31 decembrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici