Telefoanele pe care aplicaţia WhatsApp va înceta să mai funcţioneze

WhatsApp va înceta în curând să funcţioneze pe milioane de telefoane, după ce aplicaţia de mesagerie a anunţat că nu va mai rula pe dispozitive mai vechi, relatează independent.co.uk.

7862 afișări
Imaginea articolului Telefoanele pe care aplicaţia WhatsApp va înceta să mai funcţioneze

WhatsApp va înceta în curând să funcţioneze pe milioane de telefoane

Compania, deţinută de Facebook, spune pe pagina sa de asistenţă care sunt smartphone-urile care nu vor mai putea accesa aplicaţia, susţinând că schimbarea este necesară pentru a asigura securitatea utilizatorilor săi.

Sunt afectate diverse versiuni de Android, iPhone şi Windows Phone, perioada de asistenţă oficială încheindu-se la 1 februarie 2020.

WhatsApp nu va mai funcţiona pe iPhone care rulează sistemele de operare iOS 8 sau cele anterioare acestuia, care a fost introdus de Apple în 2014. Aceasta înseamnă că oricine are un iPhone 6 sau mai nou nu va avea probleme.

„Pentru cea mai bună experienţă, vă recomandăm să utilizaţi cea mai recentă versiune de iOS disponibilă pentru telefonul dvs.”, a spus WhatsApp într-o postare pe blog.

Telefoanele Android care folosesc o versiune mai veche decât 2.3.3 - cunoscută şi sub numele de Gingerbread - nu vor mai fi acceptate şi oricine încearcă să creeze un cont nou sau să verifice un cont existent folosind Android mai vechi va fi blocat.

Android Gingerbread a apărut în 2010.

Telefoanele Windows care rulează sistemul de operare mobil Windows Phone 8.1 sau mai mult vor continua să fie acceptate de WhatsApp.

Teoretic, utilizatorii WhatsApp afectaţi îşi pot actualiza sistemul de operare, pentru a continua să folosească WhatsApp, însă multe modele de telefoane mai vechi vor avea dificultăţi în a folosi sisteme de operare mai noi, sau pur şi simplu nu le vor permite instalarea lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici