Temerile de recesiune au crescut la managerii de fonduri la cel mai înat nivel din ultimii 10 ani

Teama de recesiune este prezentă printre investitori la cele mai înalte cote din august 2009, potrivit unui sondaj realizat de Bank of America în luna septembrie, transmite CNBC.

275 afișări
Imaginea articolului Temerile de recesiune au crescut la managerii de fonduri la cel mai înat nivel din ultimii 10 ani

Temerile de recesiune au crescut la managerii de fonduri la cel mai înat nivel din ultimii 10 ani

Riscul recesiunii globale este ridicat întrucât încetinirea creşterii economice, a comerţului şi a incertitudinii politice influenţează sentimentele investitorilor.

Aproximativ 38% dintre investitori se aşteaptă la o recesiune pentru anul viitor, potrivit unui sondajul realizat de Bank of America pentru luna septembrie. Nivelul actual a depăşit valoarea de 34% a sondajului din august, cu cea mai mare marjă de răspuns din octombrie 2011.

Doar 7% dintre respondenţi se aşteaptă ca preţurile acţiunilor crească în următoarele 12 luni.

Sondajul, realizat pe 235 de experţi care administrează active în valoare de 683 miliarde de dolari, a dezvăluit că investitorii consideră că stimulentele fiscale germane sunt cele care contribuie în cea mai mare măsură la riscul activelor în următoarele şase luni, urmate de scăderea ratei dobânzii de către Fed, precum şi cheltuielile cu infrastructura din China.

Războiul comercial dintre Statele Unite şi China continuă să fie pe primul loc pe lista riscurilor declarate de investitori. Întrebaţi despre o posibilă finalitate a războiului comercial, 38% dintre cei chestionaţi au spus că actualele neînţelegeri dintre cele două mari economii ale lumii reprezintă „noua normalitate”, comparativ cu doar 30% care anticipează o finalizare a disputei înainte de alegerile prezidenţiale din 2020 ale SUA.

După tensiunilor comerciale, îngrijorările care urmează sunt incapacitatea de gestionare a politicilor monetare şi situaţia piaţei obligaţiunilor, fiecare bifată de 13% dintre investitori.

Taguri:
recesiune,
manageri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici