Tender va explora un bloc petrolier de peste 5.300 de kilometri pătraţi, în Vestul Africii

Tender Grup, controlat de omul de afaceri Ovidiu Tender, a încheiat un acord de concesiune cu Agenţia de Gestionare şi Cooperare între Senegal şi Guineea – Bissau (AGC), pentru lucrări de explorare geologică pe un bloc petrolier în suprafaţă de 5.347 kilometri pătraţi.

292 afișări
Imaginea articolului Tender va explora un bloc petrolier de peste 5.300 de kilometri pătraţi, în Vestul Africii

Tender va explora un bloc petrolier de peste 5.300 de kilometri pătraţi, în Vestul Africii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suprafaţa concesionată, de dimensiunea unui judeţ în România, este un offshore în vestul Africii, în zona comună dintre Senegal şi Guineea Bissau, a anunţat joi Tender Grup.

Acesta este primul contract de acest tip încheiat de o firmă din România, iar în cazul unei descoperiri comerciale, Tender Grup are dreptul de a exploata suprafaţa respectivă.

"Prima etapă, cea de explorare, este pe riscul grupului Tender şi depăşeşte câteva zeci de milioane de dolari", se arată într-un comunicat al companiei.

Ovidiu Tender, proprietarul unui grup de firme specializat în diverse sectoare, şi-a extins activităţile pe continentul african, unde vizează în principal explorarea şi exploatarea resurselor, dar şi serviciile pentru industria extractivă sau sectorul construcţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici