Teodorovici: Ce am auzit că statul doreşte să confişte sumele care trec de 2.000 euro e o minciună

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat, luni, că afirmaţiile potrivit cărora sumele de peste 2.000 euro nejustificate şi trimise de diaspora ar urma să fie confiscate reprezintă o minciună.

1888 afișări
Imaginea articolului Teodorovici: Ce am auzit că statul doreşte să confişte sumele care trec de 2.000 euro e o minciună

Teodorovici: Ce am auzit că statul doreşte să confişte sumele care trec de 2.000 euro e o minciună

"Ceea ce am auzit în weekend că statul doreşte să confişte sumele care trec de 2.000 de euro este o minciună cum nu mi-am închipuit că poată să vină din partea unui politician. Nimeni din partea statului nu are o astfel de abordare. Este vorba de transpunerea unei directive. Sunt discuţii, au fost discuţii şi probabil că vor fi discuţii în continuare şi în Parlament, aici unde va ajunge proiectul de lege, pentru transpunerea acelei directive, vizavi de plafon. Atât! În rest, ceea ce aţi auzit în spaţiul public este doar minciună", a precizat ministrul de Finanţe, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă acest proiect era necesar, Eugen Teodorovici a precizat că era obligatoriu.

"Era obligatoriu, pentru că de un an de zile, cel puţin suntem cu termenul depăşit vizavi de transpunerea directivei europene. Suntem ultimul stat care nu a transpus acest act normativ şi, ştiţi foarte bine, vor fi penalităţi destul de mari pe zi, bani pe care nu are sens să îi plătim nejustificat. Dar, în rest, tot acest subiect că cineva cere informaţii suplimentare nu este adevărat. Oamenii nu trimit alte informaţii decât cele pe care le trimiteau până în prezent. Doar acele structuri prin care se transferă bani în ţară raportează la Oficiul Naţional pentru Prevenirea Spălării Banilor anumite informaţii pe care aceştia le prelucrează în vederea prevenirii, stopării şi combaterii faptelor de terorism", a mai spus Teodorovici.

Reacţia ministrului de Finanţe vine după ce senatorul PNL Florin Cîţu a afirmat că PSD şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, au minţit când au susţinut că nu se grăbesc să aprobe proiectul care îi obligă pe românii din Diaspora să justifice sumele de peste 2.000 de euro trimise în ţară, Guvernul adoptând documentul în şedinţa de joi. Liberalul a precizat că singura modificare efectuată de PSD a fost dublarea sumei trimise de românii din străinătate în ţară de la peste 1.000 de euro, la mai bine de 2.000 de euro.

"PSD acoperă gaura la buget cu banii românilor din Diaspora! Dragnea şi PSD au pus ochii şi pe banii românilor din Diaspora. Sumele peste 1.000 de euro urmau să fie confiscate dacă nu erau justificate cu documente. Chiar şi cel care deţine doar cu numele poziţia de ministru al finatelor publice ne asigură că nu se grăbesc cu o astfel de lege. Au minţit! A câtă oară? Joi, la câteva săptămâni după aceste asigurări, în şedinţa de Guvern a fost aprobată hotărârea de guvern care confiscă banii românilor trimişi în ţara dacă nu sunt jutificati cu documente. Au făcut o singură "concesie". Pragul este acum de 2000 de euro", a scris sâmbătă pe Facebook, senatorul PNL Florin Cîţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici