Teodorovici, despre cererea Comisiei Europene de a abroga split TVA: „Poate rămâne opţional”

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a confirmat, sâmbătă, că, la nivelul ministerului de resort, se discută despre modificarea split TVA, ca urmare a solicitărilor venite de la nivel european.

294 afișări
Imaginea articolului Teodorovici, despre cererea Comisiei Europene de a abroga split TVA: „Poate rămâne opţional”

Teodorovici, despre cererea Comisiei Europene de a abroga split TVA: „Poate rămâne opţional”

„Comisia ne-a făcut o scrisoare, în acest sens, spunând nu foarte clar într-un sens sau altul. Aici pot să vă spun, foarte sincer, discutăm şi la nivel de Minister de finanţe şi, în ianuarie, vom lua o decizie în acest sens, dar sensul acesta va fi unul pe care şi Comisia îl indică. Ţinând cont şi de efectul acestei măsuri, cele două coroborate vor da în ianuarie decizia noastră la final. Cred că o bănuiţi. Poate rămâne şi opţional”, a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, sâmbătă, la RomâniaTV.

CE a decis, la 8 noiembrie 2018, respingerea cererii de derogare în vederea aplicării mecanismului de plată defalcată a TVA înaintată de România. Comisia şi-a manifestat îngrijorarea cu privire la nerespectarea principiului proporţionalităţii şi compatibilităţii cu Tratatul de Aderare, considerând acest mecanism contrar atât prevederilor Directivei Europene de TVA, cât şi libertăţii furnizării de servicii.

Split TVA sau plata defalcată a TVA se poate aplica, opţional, de la 1 octombrie 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici