Terenul pe care primarul din Pungeşti l-a concesionat Chevron, obţinut cu "documente justificative"

Terenul pe care primarul din Pungeşti, Mircea Vlasă, l-a concesionat companiei Chevron pentru activităţi de explorare a gazelor de şist a fost obţinut de edil în baza unor "documente justificative", susţin reprezentanţii Prefecturii Vaslui, în urma anchetei desfăşurate în acest caz.

381 afișări
Imaginea articolului Terenul pe care primarul din Pungeşti l-a concesionat Chevron, obţinut cu "documente justificative"

Terenul pe care primarul din Pungeşti l-a concesionat Chevron, obţinut cu "documente justificative" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prefectura Vaslui a finalizat ancheta declanşată la solicitarea poliţiştilor de investigare a fraudelor în cazul terenului deţinut de primarul comunei Pungeşti, Mircea Vlasă, în extravilanul satului Siliştea, unde compania Chevron a desfăşurat activităţi de explorare a gazelor de şist în ultimele două luni.

Reprezentanţii Prefecturii spun că primarul Vlasă a obţinut terenul respectiv în baza unor "documente justificative", depuse la Comisia locală de Fond Funciar.

"În baza cererilor depuse în 2005 de Mircea Vlasă, s-au întocmit două titluri de proprietate, în acest sens existând documente justificative la Comisia locală de Fond Funciar. Asupra autenticităţii documentelor în baza cărora s-au emis pretitlurile de proprietate se vor pronunţa organele de anchetă abilitate", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică.

Potrivit acestuia, angajaţii Prefecturii Vaslui au mai constatat că la Primăria Ivăneşti nu există nicio solicitare de reconstituire a dreptului de proprietate depusă de către Mircea Vlasă sau soţia acestuia, în condiţiile în care primarul era acuzat de localnici că şi-a transferat ilegal o suprafaţă de teren pe locul unde compania Chevron a desfăşurat activităţi de explorare a gazelor de şist.

Ancheta Prefectuii Vaslui la Primăria Pungeşti a început în luna februarie, în baza unei solicitări făcute de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui, care îl cercetează pe primarul din Pungeşti, Mircea Vlasă, pentru abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

"Prin acest control se verifică modalitatea de emitere a titlurilor de proprietate şi punerea în posesie a terenurilor pe raza celor două comune", declara atunci fostul prefect al judeţului Vaslui Radu Renga.

Cercetările poliţiştilor au fost declanşate după ce un localnic din comuna Pungeşti a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, în care susţinea că Mircea Vlasă, în calitate de primar, şi-ar fi atribuit în mod ilegal 1,92 hectare de teren, suprafaţă dată în concesiune companiei Chevron.

În aceeaşi sesizare, reclamantul susţinea că edilul ar fi intrat în posesia terenului respectiv în urma unui schimb ilegal de terenuri între comunele Pungeşti şi Ivăneşti, localitate unde soţia lui Vlasă ar fi deţinut o suprafaţă de pământ de la părinţii săi.

Ulterior, primarul Mircea Vlasă declara că terenul concesionat către Chevron nu are nicio legătură cu schimbul de terenuri făcut în 2005 între Comisiile locale de Fond Funciar Ivăneşti şi Pungeşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici