Tesla anunţă o decizie radicală pentru a reduce cheltuielile companiei

Tesla va implementa o serie de măsuri pentru a reduce cheltuielile. Reprezentanţii companiei argumentează această decizie prin faptul nu va obţine profit în primul trimestru, chiar şi în condiţiile în care nu va oferi versiune mai ieftină, de 35.000 de dolari, a automobilului Model 3, transmite Reuters.

2899 afișări
Imaginea articolului Tesla anunţă o decizie radicală pentru a reduce cheltuielile companiei

Tesla, decizie radicală pentru a reduce cheltuielile companiei

Acţiunile Tesla au scăzut cu 3,4% după închiderea tranzacţiilor de joi. Această situaţie a trezit îngrijorarea investitorilor faţă de capacitatea companiei de a menţine marja de profit prin tăierea costurilor, cum ar fi recentele concedieri, dacă reduce preţurile celui mai nou vehicul.

De asemenea, unii analişti atrag atenţia că cererea pentru versiunile mai scumpe ale Model 3 a început să scadă în SUA.

Un analist al firmei Elazar Advisors’, Chaim Siegel, a menţionat că această scădere vine pe „pe fondul reducerii creditelor fiscale”.

„În acest an va avea loc o nouă scădere a acestor credite fiscale, aşa că încearcă să fie proactivi”, a menţionat Siegel.

Strategia vânzărilor exclusiv în mediul online ar permite o scădere a preţurilor vehiculelor în medie cu aproximativ 6%, a anunţat Tesla printr-o postare pe blogul companiei.

Compania va închide în următoarele luni mai multe dintre magazine şi va investi în sistemul de service.

Elon Musk, directorul executiv al Tesla, a menţionat în repetate rânduri că strategia sa este să construiască vehicule scumpe, Model S şi X, al căror succes să ducă la producerea unui vehicul de serie de 35.000 de dolari, urmat de un SUV, vehiculul Model Y, aflat în faza de dezvoltare.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici