Tesla le-a înterzis angajaţilor să discute despre salarii şi condiţiile de muncă în mod ilegal

Tesla i-a constrâns pe angajaţii companiei din Florida să nu vorbească despre problemele de la locul de muncă, au susţinut procurorii din SUA într-o plângere.

313 afișări
Imaginea articolului Tesla le-a înterzis angajaţilor să discute despre salarii şi condiţiile de muncă în mod ilegal

Tesla le-a înterzis angajaţilor să discute despre salarii şi condiţiile de muncă în mod ilegal

Într-un dosar din septembrie instrumentat de Consiliul Naţional pentru Relaţii de Muncă (National Labor Relations Board), directorul regional din Tampa a scris că producătorul de automobile a încălcat legea atunci când „le-a spus angajaţilor să nu discute despre salariul lor cu alte persoane” şi să nu discute despre concedierea altui angajat, scrie Bloomberg, citat de ZF.

De asemenea, conducerea Tesla „a spus în mod repetat angajaţilor să nu se plângă managerilor de nivel superior” cu privire la condiţiile de muncă, conform dosarului, pe care Bloomberg News l-a obţinut printr-o solicitare a Legii privind libertatea de informare.

Aceste incidente s-au petrecut la biroul companiei din Orlando în ultimul an, potrivit plângerii.

Tesla şi avocaţii săi nu au răspuns la solicitările de a transmite un punct de vedere.

Plângerile emise de directorii regionali NLRB sunt luate în considerare de judecătorii agenţiei şi pot fi contestate la membrii NLRB din Washington şi apoi la un tribunalul federal. Agenţia are autoritatea de a ordona companiilor să reintegreze lucrătorii concediaţi şi să furnizeze salarii retroactive, dar, în general, nu poate găsi vinovaţi şi nu poate dispune măsuri punitive.

Membrii NLRB au decis anul trecut că Tesla a încălcat în mod repetat legea muncii, inclusiv prin concedierea unui activist sindical şi printr-un tweet ameninţător trimis de directorul său executiv, Elon Musk. Tesla a negat acuzaţiile şi va face recurs la instanţa federală.

Un judecător va asculta argumentele cu privire la plângerea din Florida la o audiere din februarie, a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Kayla Blado, într-un e-mail.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tesla,
angajaţi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici