The Times: Compania auto Saab ar putea fi vândută pentru un dolar

Producătorul auto Saab ar putea fi vândut pentru suma simbolică de un dolar, dacă investitorul interesat de achiziţie reuşeşte să convingă grupul General Motors (GM) că are un plan sustenabil pe termen lung pentru compania suedeză, potrivit cotidianului britanic The Times.

18 afișări
Imaginea articolului The Times: Compania auto Saab ar putea fi vândută pentru un dolar

The Times: Compania auto Saab ar putea fi vândută pentru un dolar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chiar dacă GM a început procesul de lichidare a Saab, grupul discută, încă, cu mai mulţi potenţiali investitori, inclusiv boss-ul Formula 1, Bernie Ecclestone, a afirmat preşedintele diviziei din Europa a grupului, Nick Reilly.

Costurile pentru GM din închiderea companiei suedeze sunt estimate la 50-100 de milioane de euro.

Fondul de investiţii Genii din Luxemburg a făcut, miercuri, o nouă ofertă de preluare a a Saab de la grupul american General Motors, în colaborare cu Ecclestone, a declarat omul de afaceri Lars Carlstrom, coordonatorul ofertei comune a celor doi investitori.

La începutul săptămânii, directorul general al GM, Ed Whitacre, a avansat cifra de 450 de milioane de dolari dorită pentru vânzarea Saab.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici