ThyssenKrupp defiinţează 10.000 de locuri de muncă în Germania

ThyssenKrupp, cel mai mare producător german de oţel, intenţionează să desfiinţeze 10.000 de locuri de muncă din Germania, în actualul an financiar, în cadrul unui program de economisire care va include renunţarea la 20.000 de posturi la nivel mondial, potrivit unor surse din companie.

32 afișări
Imaginea articolului ThyssenKrupp defiinţează 10.000 de locuri de muncă în Germania

ThyssenKrupp defiinţează 10.000 de locuri de muncă în Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul a anunţat deja vânzarea diviziei Industrieservice, precum şi restructurarea a două şantiere navale, astfel încât informaţia nu este nouă, a declarat un purtător de cuvânt al grupului, citat de Reuters.

El a arătat că Industrieservice are circa 9.000 de angajaţi, majoritatea în Germania, iar reorganizarea şantierelor navale va afecta aproximativ 3.500 de salariaţi.

De asemenea, continuă discuţiile referitoare la vânzarea a diviziei Safway din SUA, unde lucrează alte 5.000 de persoane, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Directorul general al ThyssenKrupp, Ekkehard Schulz, a declarat în luna octombrie că grupul va desfiinţa până la 20.000 de locuri de muncă în actualul an fiscal, pentru a reduce costurile, în contextul recesiunii economice.

În anul fiscal precedent, grupul a aprobat planurile de reducere a costurilor cu peste un miliard de euro, parţial prin reorganizarea structurii de la cinci divizii la două şi renunţarea la 2.000 de angajaţi de la operaţiunile de producţie a oţelului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici