Top destinaţii pentru minivacanţa de 1 Mai. Cât vor cheltui românii

Aproape 80.000 de români au ales o unitate turistică din ţară pentru a petrece minivacanţa de 1 Mai, în creştere cu 15% faţă de anul trecut, şi vor cheltui aproximativ 18 milioane de lei, potrivit estimărilor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

905 afișări
Imaginea articolului Top destinaţii pentru minivacanţa de 1 Mai. Cât vor cheltui românii

Top destinaţii pentru minivacanţa de 1 Mai. Cât vor cheltui românii (Imagine: Shutterstock)

"Vremea bună anunţată de meteorologi pentru perioada următoare şi zilele libere acordate bugetarilor au dus la creşterea numărului de turişti care evadează de acasă de 1 Mai. În aceste condiţii, proprietarii unităţilor de cazare au pregatit mai multe locuri în hoteluri şi pensiuni, în creştere cu 15% faţă de anul trecut", se arată într-un comunicat al FPTR transmis joi MEDIAFAX.

Cei mai mulţi turişti vor fi pe litoral (circa 25.000 de persoane), iar cele mai căutate staţiuni vor fi Mamaia şi Vama Veche, unde gradul de ocupare este de 100% din numărul de locuri pregătite. În celelalte staţiuni de la Marea Neagră gradul de ocupare ajunge la 70% din totalul de locuri pregătite de hotelieri.

Aproximativ 20.000 de turişti sunt asteptaţi şi în staţiunile de la munte. Astfel, unităţile de cazare de pe Valea Prahovei vor fi ocupate în proporţie de 70-80%, în timp ce în celelalte staţiuni montane gradul de ocupare va fi de până la 70%.

În ceea ce priveşte agroturismul, acest segment a fost solicitat de aproximativ 30.000 de turişti, capacitatea de cazare din zonele cu tradiţie ajungând la 90%.

Un alt segment ofertat este cel al staţiunilor balneare, unde sunt aşteptaţi în jur de 10.000 de turişti. Pentru Delta Dunării estimările indică peste 1.000 de turişti.

"Românii preferă să petreacă minivacanţa de 1 Mai în ţară, astfel că cererea pentru destinaţiile externe a scăzut cu 10% faţă de anul trecut. Aproximativ 4.600 de turişti vor merge în vacanţă în străinatate. Cei care pleacă din ţară în această perioadă aleg, în special, ofertele city-break, destinaţiile cele mai solicitate fiind Barcelona, Budapesta şi Londra. În acest an, turoperatorii au introdus destinaţii deservite de zboruri charter, precum Rhodos sau Egipt, pentru care care au început operarea mai devreme decât anul trecut", se mai arată în comunicatul FPTR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici