TOP Forbes 2017. Cei mai tineri MILIARDARI din lume în funcţie de vârstă: Numărul 1 are 20 de ani

Surorile Andresen şi Gustav Magnar Witzoe din Norvegia domină clasamentul după vârstă al celor mai tineri miliardari realizat de Forbes, cu averi transferate de părinţi, fiind urmaţi de numele cunoscute din domeniul IT, precum Spiegel, cofondatorul Snapchat şi fraţii Cllinson, fondatorii Stripe.

6395 afișări
Imaginea articolului TOP Forbes 2017. Cei mai tineri MILIARDARI din lume în funcţie de vârstă: Numărul 1 are 20 de ani

Cei mai tineri miliardari din clasamentul Forbes 2017, în funcţie de vârstă: Numărul 1 are 20 de ani

Alexandra Andresen este cea mai tânără miliardară din topul Forbes, în vârstă de 20 de ani, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, ocupând locul 1.678 în clasamentul general al miliardarilor Forbes. Sora sa, mai mare cu un an, ocupă al doilea loc în clasamentul tinerilor, cu o avere similară. Cele două norvegience sunt fiicele lui Johan H. Andresen jr, proprietarul unei companii de investiţii care a transferat în 2007 participaţii de câte 42% pentru fiecare dintre fiice. Familia Andresen este cunoscută pentru brandul de tutun Tiedemanns. În 2005, familia şi-a vândut participaţia din afacerea cu tutun pentru 480 de milioane de dolari.

Norvegianul Gustav Magnar Witzoe, în vârstă de 23 de ani, completează clasamentul Forbes al celor mai tineri miliardari, cu o avere de 1,6 miliarde de dolari. Gustav Witzoe deţine 47% din Salmar ASA, o companie piscicolă din Norvegia, participaţie pe care tatăl lui i-a cedat-o în 2013. Producătorul norvegian de somon este unul dintre cei mai mari din ţară.

Evan Spiegel, fondatorul aplicaţiei Snapchat, în vârstă de 26 de ani, cu o avere de 5 miliarde de dolari, ocupă locul al patrulea în clasamentul celor mai tineri miliardari şi locul 441 în clasamentul general al Forbes.

John Collison, în vârstă de 27 de ani, este cofondatorul şi preşedintele Stripe, companie care permite afacerilor şi indivizilor să intermedieze plăţi pe internet. Cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, John ocupă poziţia a cincea în clasamentul celor mai tineri miliardari. Fratele lui, Patrick Collison, în vârstă de 28 de ani, este, de asemenea, în top 10.

Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook şi ocupantul locului cinci în clasamentul general Forbes, cu o avere de 56 de miliarde de dolari, se numără printre cei mai tineri miliardari, la vârsta de 32 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici