TOPUL celor mai atractive oraşe pentru investiţii imobiliare. New York, în fruntea clasamentului

Piaţa mondială a investiţiilor imobiliare a crescut la 788 de miliarde de dolari în anul încheiat în iunie 2014, iar New York şi-a păstrat poziţia de cel mai atractiv oraş pentru astfel de investiţii, se arată într-un studiu realizat de compania de consultanţă Cushman & Wakefield, citat de CNBC.

305 afișări
Imaginea articolului TOPUL celor mai atractive oraşe pentru investiţii imobiliare. New York, în fruntea clasamentului

TOPUL celor mai atractive oraşe pentru investiţii imobiliare. New York, în fruntea clasamentului (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Volumul investiţiilor imobiliare a crescut în perioada analizată cu 17,2% la nivel global, cu un avans de 38,8% în cazul investiţiilor transfrontaliere şi de 11,3% în cazul celor interne.

Pentru al patrulea an consecutiv, New York a fost cel mai atractiv oraş, cu o creştere de 12,6% a investiţiilor, la 55,4 miliarde de dolari, care i-a conferit o cotă de piaţă de 7% la nivel mondial.

Londra, plasată pe locul al doilea, este foarte aproape de New York, cu o creştere de 40% a activităţilor de investiţii, la 47,2 miliarde de dolari, susţinute de investitorii transfrontalieri.

Marea Britanie este cea mai atractivă piaţă pentru investitorii internaţionali în sectorul imobiliar, atrăgând 14,1% din capitalul internaţional, comparativ cu 5,5% în cazul Parisului şi 4,9% în cazul New York-ului.

În cazul celorlalte oraşe care completează primele 10 poziţii ale clasamentului realizat de Cushman & Wakefield au avut loc puţine modificări faţă de raportul de anul trecut. Astfel, lista primelor 10 oraşe este formată din New York, Londra, Tokyo, Los Angeles, San Francisco, Paris, Chicago, Washington D.C., Dallas şi Hong Kong.

Aceste oraşe se află în centrul atenţiei investitorilor, dar în acelşi timp creşte interesul pentru o gamă mai largă de oraşe, odată cu încrederea mai mare şi accesul la finanţare, a declarat Carlo Barel di Sant'Albano, director general la nivel internaţional al C&W.

În aceste condiţii, Singapore, Seul şi Toronto au fost eliminate din top 20 de către Shanghai, Beijing, Miami şi Stockholm.

Dubai şi Dublin au înregistrat progrese importante în acest an, urcând între primele 50 de oraşe atractive pentru investitori, de pe poziţiile 186, respectiv 82.

Regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) a înregistrat o creştere de 30% a investiţiilor în sectorul imobiliar, în anul încheiat în iunie, peste avansul de 14,3% consemnat de Statele Unite şi cel de 5,5% înregistrat în Asia.

Europa de Sud-Est şi oraşele de dimensiuni medii, între care Amsterdam, Madrid, Milano, Varşovia şi Bruxelles, ca şi Istanbul şi Dubai, vor beneficia de relativa stabilitate, perspectiva de redresare şi continuarea restructurării băncilor şi companiilor, afirmă în raport Jan-Willem Bastijn, directorul pentru pieţe de capital în regiunea EMEA al C&W.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici