TOPUL oraşelor cu cei mai fericiţi angajaţi din SUA

San Jose California, cunoscut ca centru tehnologic global, este oraşul cu cei mai fericiţi angajaţi din SUA, potrivit unui clasament realizat de site-ul de recrutare Glassdoor prin intervievarea a peste 500.000 de persoane dintre cele mai mari 50 de zone metropolitane, potrivit MarketWatch.

299 afișări
Imaginea articolului TOPUL oraşelor cu cei mai fericiţi angajaţi din SUA

TOPUL oraşelor cu cei mai fericiţi angajaţi din SUA (Imagine: Shutterstock)

Evoluţia pieţei americane a muncii se îmbunătăţeşte, iar unele oraşe oferă şanse şi condiţii mai bune de angajare decât altele. În luna mai, în Statele Unite au fost create 217.000 de locuri de muncă în afara sectorului agricol, fiind pentru a patrua lună în care numărul posturilor înfiinţate depăşeşte 200.000, conform datelor oficiale.

"San Jose este recunoscut ca centru global al industriei tehnologice. În acest oraş, companiile care au primit cele mai multe aprecieri sunt Google, Stanford University şi site-ul de comerţ electronic eBay", a declarat Scott Dobroski, analist al tendinţelor de angajare la Glassdoor.

O persoană care lucrează în Mountain View, California, a spus că Google a făcut o treabă extraordinară prin crearea unei comunităţi diverse cu obiective comune. De asemenea, Google oferă şi mese şi transport gratuit angajaţilor.

Investitorii imobiliari au observat creşterea bunăstării angajaţilor din San Jose, care se numără între primele cinci pieţe din SUA pentru speculaţii imobiliare, potrivit companiei CoreLogic.

Pe locul al doilea în clasament se află San Francisco, oraş înconjurat de numeroase companii tehnologice mari, între care Facebook şi furnizorul de servicii de stocare de date cloud Dropbox.

"Munca este interesantă şi o provocare", a scris un softist de la DropBox. El a adăugat că angajaţii au la dispoziţie toate avantajele care pot fi oferite de companiile startup din regiune, cum ar fi sală de sport, masaj, trei mese de 5 stele pe zi şi viaţă socială activă.

Unul dintre dezavantaje este preţul ridicat al locuinţelor din districtul San Francisco, unde ratele ipotecilor reprezintă 70% din venitul mediu, potrivit datelor companiei imobiliare RealtyTrac.

Washington D.C. ocupă locul al treilea în clasament, între angajaţii care au participat la cercetare figurând, între alţii, cei de la George Mason University, National Institutes of Health, compania de consultanţă Motley Fool şi National Public Radio.

Dobroski a precizat că în cercetare au fost incluse doar zonele metropolitane unde numărul participanţilor la sondaj a fost de peste 700, pentru a se evita distorsionarea rezultatului prin evaluări pozitive făcute de directorii de instituţii.

Următorul oraş, plasat pe poziţia a patra, este Norfolk, Virginia, fapt care poate părea neobişnuit. Glassdoor a primit însă sute de răspunsuri din partea angajaţilor U.S. Navy şi Air Force.

"Acolo există o puternică prezenţă militară. În multe zone din ţară există o astfel de prezenţă, dar cei din Norfolk par să fie cu adevărat satisfăcuţi de slujbele lor", a explicat Dobroski.

Mulţi angajaţi ai armatei pot avea probleme de adaptare la viaţa corporatistă, potrivit unui studiu recent realizat de National Foundation for Credit Counseling and Pioneer Services, dar un ofiţer de marină a afirmat în cadrul cercetării realizate de Glassdoor că transferul competenţelor din armată în sectorul privat se poate realiza uşor.

Pe locul cinci în clasament se află Salt Lake City. Cele mai multe opinii favorabile au venit din partea angajaţilor University of Utah şi Intermountain Healthcare, dar şi de la companii de tehnologie precum eBay, Adobe Systems şi Fusion-io.

"Companii din Silicon Valley au deschis birouri aici şi angajează agresiv în Salt Lake City", a spus Dobroski.

Top 10 este completat în ordine de San Diego, Seattle, Oklahoma City, San Antonio şi Austin.

În schimb, oraşele care au obţinut cele mai slabe scoruri în cadrul sondajului sunt Phoenix, Tampa - Florida, Las Vegas, Denver şi Pittsburgh, motivul fiind că majoritatea nu beneficiază de prezenţa unor multinaţionale.

New York s-a plasat pe poziţia 28 din 50, principala nemulţumire fiind lagată de numărul mare de ore lucrate şi naveta lungă, unii dintre participanţi afirmând că aproape nu încetează să muncească.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici