Topul scăderii preţurilor pentru imobilele de lux din Bucureşti. Reducerile, de până la 75%

Preţurile la care sunt scoase la vânzare imobilele de lux din Bucureşti au coborât în acest an cu până la 75%, topul celor mai abrupte scăderi fiind condus de o vilă din zona Moşilor pentru care proprietarul cere acum 840.000 euro, faţă de 3,5 milioane euro la începutul anului.

764 afișări
Imaginea articolului Topul scăderii preţurilor pentru imobilele de lux din Bucureşti. Reducerile, de până la 75%

Topul scăderii preţurilor pentru imobilele de lux din Bucureşti. Reducerile, de până la 75% (Imagine: Mediafax Foto)

În top se regăsesc mai ales vile vechi, cu valoare istorică, dar şi proprietăţi construite după anul 2000, care servesc atât ca sedii de firme, cât şi ca reşedinţe private. Reducerile sunt în toate cazurile analizate de peste un milion de euro, potrivit datelor furnizate MEDIAFAX de portalul imobiliare.ro.

Vila de pe primul loc în topul realizat după cele mai spectaculoase reduceri de preţ din 2011 este construită pe un teren de 633 metri pătraţi, din care amprenta casei reprezintă 247 de metri pătraţi. Imobilul are 9 camere şi este pretabil pentru sediu ambasadă, sediu de companie sau restaurant, iar preţul este în continuare negociabil.

Locul doi în top este ocupat de un imobil nou cu 12 camere, cu demisol, parter, etaj şi mansardă din zona Lascăr Catargiu-Piaţa Romană. Imobilul are o suprafaţă desfăşurată de 1.000 metri pătraţi şi este compus din două corpuri amplasate pe un teren de 750 de metri pătraţi. Preţul solicitat pentru această clădire a scăzut cu 33%, de la 7,5 milioane de euro la 5 milioane de euro.

Pe poziţia a treia se plasează o vilă cu 12 camere, amplasată în zona Primăverii-Televiziune, structurată D+P+2E+M, având o suprafaţă construită de 900 metri pătraţi şi 700 metri pătraţi utili. Imobilul este construit în 1940, pe un teren de 375 metri pătraţi. Reducerea de preţ în acest caz este de 2,02 milioane de euro, de la 3,5 milioane de euro, la 1,48 milioane de euro.

Locul patru revine unui imobil cu 16 camere şi o suprafaţă utilă de 870 de metri pătraţi, cu o bucătărie, 6 băi, 5 balcoane, construit în 1940, al cărui preţ a fost redus cu 2 milioane de euro. Preţul cerut în momentul introducerii pe piaţă a fost de 7 milioane de euro, pentru ca acum proprietaru să se mulţumească şi cu 5 milioane de euro. Vila se află în apropiere de Piaţa Romană.

Top 5 al imobilelor cu cele mai mari reduceri de preţ în 2011 este încheiat de o casă cu 13 camere din zona Armenească, care poate fi cumpărată în prezent cu 750.000 de euro, dar şi această sumă este negociabilă. Imobilul, construit înainte de 1990 pe un teren de 537 metri pătraţi şi cu o suprafaţă utilă de 450 metri pătraţi, a costat iniţial 2,499 milioane de euro.

Celelalte oferte analizate sunt amplasate de asemenea în zone centrale din Bucureşti, dar şi în Snagov, iar preţurile au fost reduse cu sume cuprinse între 1,54 milioane de euro şi 1,2 milioane de euro.

Lansat în ianuarie 2000, imobiliare.ro are peste 30.000 de vizitatori unici pe zi şi cuprinde una dintre cele mai mari baze de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici