TOPUL ţărilor în funcţie de atractivitatea pentru expaţi: Ce loc ocupă România

România apare într-un top care clasifică ţările în funcţie de cât de atractive sunt acestea pentru expaţi, potrivit sondajului Expat Insider 2015, realizat de reţeaua socială InterNations în 195 de state şi teritorii.

494 afișări
Imaginea articolului TOPUL ţărilor în funcţie de atractivitatea pentru expaţi: Ce loc ocupă România

TOPUL ţărilor în funcţie de atractivitatea pentru expaţi: Ce loc ocupă România (Imagine: Silviu Matei / Mediafax Foto)

Doar două state europene au intrat în primele zece, Malta pe locul al treilea şi Luxemburg pe cinci. Cea mai atractivă ţară pentru expaţi este Ecuador, urmată de Mexic, Malta, Singapore, Luxembug, Noua Zeelandă, Thailanda, Panama, Canada şi Australia.

Dintre ţările europene, înaintea României se situează Austria (11), Elveţia (14), Polonia (15), Germania (16), Portugalia (20), Cehia (22) şi Olanda (25). România este precedată de Hong Kong (26) şi urmată de Japonia (28), Ungaria (29) şi Spania (30).

Ţări dezvoltate din Europa, precum Franţa (47) şi Italia (58), se află în a doua parte a topului, care clasifică 64 dintre ţările din care au fost primite răspunsuri.

Pe ultimele locuri, expaţii au plasat Arabia Saudită (61), Nigeria (62), Grecia (63) şi Kuweit (64).

România este foarte atractivă pentru expaţii cu venituri mai reduse, categorie unde a reuşit chiar să intre în top zece, pe locul al optulea. În rândul acestora sunt incluşi expaţii care obţin venituri, împreună cu familia, mai mici sau egale cu 25.000 de dolari pe an.

Destinaţia preferată a expaţilor cu buget redus este Grecia, arată sondajul realizat de InterNations, urmată de Ecuador, Cehia, Portugalia, Cipru, Argentina, România, Costa Rica şi Spania.

Totodată, românii sunt printre cei mai primitori cu expaţii. România se situează pe locul 13 în funcţie de acest criteriu, după Argentina şi înaintea Noii Zeelande.

La sondaj au participat 14.000 de expaţi, din 195 de ţări. Aceştia au acordat calificative de la unu (foarte rău) la şapte (foarte bine) pentru diferite aspecte ale vieţii în străinătate, printre care calitatea vieţii în ţara respectivă, cât de uşoară este adaptarea, viaţa de familie sau finanţe personale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici