Tot mai mulţi oameni îşi fac testamentul. „Se gândesc că ar putea muri”

Criza globală din sănătate provocată de noul coronavirus a dus la o creştere vertiginoasă a cererilor de întocmire a testamentului, inclusiv printre persoanele care nu sunt vârstnice.

689 afișări
Imaginea articolului Tot mai mulţi oameni îşi fac testamentul. „Se gândesc că ar putea muri”

Foto: Profimedia

Ceea ce părea înainte a fi un serviciu la care apelează persoanele în vârstă sau cu boli grave a devenit acum tot mai popular în rândul mai multor categorii de vârstă. Tot mai multe persoane de 40 de ani, din SUA, îşi pregătesc testamentul, în eventualitatea în care îşi vor pierde viaţa din cauza noului coronavirus.
 
„Evident, toată lumea e predispusă la infecţia cu noul coronavirus. Mi se pare că în perioada asta, toată lumea, indiferent de vârstă, se gândeşte la posibilitatea că ar putea muri”, a spus Tara Waters, o femeie în vârstă de 42 de ani care şi-a făcut recent testamentul, pentru ABC News.
 
„Nu sunt bogată, nu am o avere pe care oamenii să se certe, dar am doi copii mici. Îmi doresc să mă asigur că dacă ni se întâmplă ceva, mie sau soţului meu, dorinţele noastre vor căpăta o formă legală”, a adăugat aceasta.
 
Renee Fru, CEO al platformei de planificare imobiliară online Gentreo, a înregistrat o creştere de 143%, în ultima săptămână şi prezice o creştere de „aproximativ 220”, în perioada următoare.
 
„În trecut, oamenii credeau că testamentul este doar pentru oamenii bogaţi, lucru care nu este adevărat”, a spus aceasta.
 
Experţii recomandă acest serviciu mai ales în cazul persoanelor care au un copil minor, pentru ca părinţii să lase tutori, altfel decizia va fi luată de un tribunal.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici