Tot mai mulţi şefi de companii din SUA sunt dispuşi să facă angajări

Şefii de companii din SUA consideră că perspectivele economice s-au îmbunătăţit în primul trimestru şi tot mai mulţi dintre ei sunt pregătiţi să facă angajări în următoarele şase luni, potrivit unui sondaj în mediul de afaceri efectuat de compania de cercetare Roundtable.

205 afișări
Imaginea articolului Tot mai mulţi şefi de companii din SUA sunt dispuşi să facă angajări

Tot mai mulţi şefi de companii din SUA sunt dispuşi să facă angajări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Indicele privind perspectivele economice a înregistrat în primul trimestru cea mai mare creştere după cea din trimestrul al treilea al anului 2009, datorită îmbunătăţirii cererii din Statele Unite, care a compensat temerile privind intrarea în recesiune a Europei.

În domeniul pieţei muncii, 42% dintre directorii generali ai companiilor au afirmat că intenţionează să facă noi angajări în SUA, în următoarele şase luni, cu 16 puncte procentuale mai mulţi faţă de sondajul din decembrie şi de peste două ori mai mulţi faţă de cei 16% care vor să facă reduceri de personal.

"Sondajul sugerează că angajările vor continua", a declarat James McNerney, CEO al Boeing şi preşedinte al Roundtable, el arătând că cererea din Statele Unite compensează problemele din Europa.

McNerney a adăugat că în Asia, inclusiv în China, are loc o încetinire a creşterii economice, care rămâne însă foarte ridicată, astfel încât în SUA este nevoie de angajări pentru a satisface cererea.

Companii americane mari, precum General Electric şi Caterpillar, au creat locuri de muncă în acest an ca răspuns la cererea mai mare pentru produse de la frigidere şi până la excavatoare.

Datele Departamentului Muncii au arătat săptămâna trecută că numărul noilor solicitări pentru indemnizaţii de şomaj din SUA s-a menţinut la minimul ultimelor patru ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici