Toţi studenţii, masteranzii şi doctoranzii vor avea gratuităţi nelimitate pe transportul feroviar

Gratuitatea la transportul feroviar se acordă tuturor studenţilor înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, într-o instituţie de învăţământ superior acreditată din România, a stabilit, miercuri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu reprezentanţii CFR Călători şi Metrorex.

1248 afișări
Imaginea articolului Toţi studenţii, masteranzii şi doctoranzii vor avea gratuităţi nelimitate pe transportul feroviar

Toţi studenţii, masteranzii şi doctoranzii vor avea gratuităţi nelimitate pe transportul feroviar

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, şi Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, împreună cu responsabili din conducerea CFR Călători şi Metrorex, au participat la o întâlnire cu reprezentanţi ai Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), ai Uniunii Studenţilor din România (USR) şi Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) pentru a discuta normele de aplicare a gratuităţilor pentru studenţi la transportul feroviar.

În urma adoptării OUG nr.2/2017 care acordă studenţilor această facilitate, părţile implicate au convenit o serie de precizări privind conţinutul normelor de aplicare. Astfel, „gratuitatea la transportul intern feroviar se acordă tuturor studenţilor înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, într-o instituţie de învăţământ superior acreditată din România: de stat sau private; la programe de studii de la toate cele trei cicluri: licenţă, masterat, doctorat; indiferent de forma de finanţare a studiilor (buget/taxă); indiferent de vârstă şi naţionalitate; pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanţelor universitare; indiferent de operatorul feroviar”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

De asemenea, „CFR Călători va facilita rezervarea biletelor gratuite atât la ghişee, automate, cât şi online. În perioada următoare, compania va implementa un sistem online de înregistrare a studenţilor eligibili pentru aceste biletele gratuite. A fost discutată posibilitatea de a accesibiliza transportul cu metroul pentru toţi studenţii din România, printr-o serie de măsuri ce urmează a fi analizate la nivel ministerial”, precizează Ministerul.

Reprezentanţii studenţilor au apreciat disponibilitatea miniştrilor şi a directorilor companiilor implicate de a participa la aceste discuţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici