Toyota ar putea produce maşini electrice de cursă lungă care pot intra pe piaţă în 2020

Toyota Motor Corp ar intenţiona să producă maşini electrice de cursă lungă care ar intra pe piaţă în 2020, reprezentând o schimbare majoră de strategie a producătorului de maşini, potrivit ziarului Nikkei, citat de Reuters.

3393 afișări
Imaginea articolului Toyota ar putea produce maşini electrice de cursă lungă care pot intra pe piaţă în 2020

Toyota ar putea produce maşini electrice de cursă lungă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Deşi rivalii Nissan Motor - Volkswagen şi Tesla Motors - au susţinut că maşinile electrice sunt cele mai viabile vehicule fără emisii pentru viitor, Toyota a anunţat că va păstra vehiculele electrice pentru distanţe scurte având în vedere preţul mare al bateriilor reîncărcabile şi al timpului îndelungat de încărcare.

Iniţiativa de a produce maşini electrice care să fie utilizate pe distanţe lungi ar schimba strategia Toyota de promovare a maşinilor hibrid electrice şi a maşinilor care au propulsie pe hidrogen.

Toyota ar înfiinţa o echipă în 2017 care s-ar dedica dezvoltării maşinilor electrice care pot călători mai mult de 300 de kilometri cu o singură încărcare, susţine cotidianul Nikkei, fără să citeze surse. Ziarul a adăugat că firma Toyota intenţionează să vândă prima maşină electrică de cursă lungă în 2020, în Japonia, dar şi pe alte pieţe precum California şi China.

Toyota a declarat că nu comentează planurile aflate în desfăşurare, susţinând, însă, că dezvoltă diferite tehnologii, printre care şi maşinile electrice.

Toyota a promis să aibă toate vehiculele fără emisii până în 2050.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici