Toyota, Honda şi Nissan au rechemat peste 3 milioane de automobile pentru o defecţiune la airbag-uri

Toyota, Honda şi Nissan au rechemat pentru verificări peste 3 milioane de automobile comercializate în întreaga lume, din cauza unor defecte la sistemele airbag.

219 afișări
Imaginea articolului Toyota, Honda şi Nissan au rechemat peste 3 milioane de automobile pentru o defecţiune la airbag-uri

Toyota, Honda şi Nissan au rechemat peste 3 milioane de automobile pentru o defecţiune la airbag-uri (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Toyota a retras 1,73 milioane de autovehicule, iar Honda aproximativ 1,14 milioane, deciziile celor două companii afectând clienţii de pe mai multe continente. Nissan a rechemat 137.000 de maşini în Japonia, transmite Bloomberg.

Airbag-urile suspectate a fi defecte sunt produse de compania japoneză Takata, ale cărei acţiuni s-au prăbuşit joi cu 15%.

Potrivit Toyota, defecţiunea poate cauza activarea la întâmplare a airbag-urilor pentru locurile din faţă sau a sistemului de blocare a centurilor de siguranţă.

Airbag-urile suspectate a fi defecte au fost produse de Takata în perioada 2000 - 2002, a declarat un reprezentant al companiei, care a refuzat să nominalizeze producătorii auto expuşi la produsele necoforme.

Toyota a precizat că cele mai multe automobile afectate sunt modele Corolla şi Camry produse în perioada 2000 - 2004.

În pofida rechemărilor masive, acţiunile producătorilor auto japonezi au crescut joi pe bursa de la Tokyo. Toyota a închis în urcare cu 5,8%, în timp ce Nissan a avansat cu 4,4%, iar Honda cu 3,1%. Indicele Nikkei a crescut cu 2%, depăşind maximul ultimilor 4 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici