Toyota îşi suspendă producţia în trei uzine din Thailanda din cauza inundaţiilor

Constructorul de automobile japonez Toyota a anunţat miercuri că este constrâns să îşi suspende producţia timp de o săptămână (10-15 octombrie) în trei uzine din Thailanda din cauza inundaţiilor care perturbă lanţul de aprovizionare.

131 afișări
Imaginea articolului Toyota îşi suspendă producţia în trei uzine din Thailanda din cauza inundaţiilor

Toyota îşi suspendă producţia în trei uzine din Thailanda din cauza inundaţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Instalaţia de asamblare a Toyota nu a suferit pagube directe, dar unii furnizori sunt în incapacitatea de a-i livra piesele cerute pentru fabricarea de vehicule, a explicat grupul într-un comunicat.

"Nu putem spune încă în ce măsură va fi afectată producţia de întreruperea lanţurilor deoarece nu ştim cât timp va dura acest lucru", a precizat o purtătoare de cuvânt a companiei Toyota la Tokyo.

Grupul a declarat că o decizie privind redemararea asamblării începând cu 17 octombrie va fi luată în funcţie de o analiză atentă a evoluţiei situaţiei.

"Capacitatea de producţie anuală în trei uzine se ridică în total la 650.000 de unităţi, iar în 2010 au fost realizate 630.000 de unităţi", a detaliat purtătoarea de cuvânt.

Thailanda este afectată în prezent de cele mai grave inundaţii din ultimele decenii.

La nord de Bangkok, unele zone se află la un metru sub apă, iar un important parc industrial care adăposteşte fabricantul de automobile japonez Honda a fost inundat.

Această nouă problemă intervine în timp ce Toyota tocmai şi-a recuperat ritmul producţiei normale în toate uzinele din lume, la şase luni de la o încetinire substanţială din cauza repercusiunilor cutremurului urmat de tsunami din 11 martie din Japonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici