Toyota recheamă pentru reparaţii 34.000 de automobile 4X4

Constructorul auto nipon Toyota recheamă pentru reparaţii 34.000 de automobile cu tracţiune 4X4 comercializate în mai multe regiuni din lume, din cauza unor probleme care duc la derapajul părţii din spate a maşinii în viraje, la viteze mari.

44 afișări
Imaginea articolului Toyota recheamă pentru reparaţii 34.000 de automobile 4X4

Toyota GX 460

Toyota recheamă 13.000 de maşini marca Lexus, din modelul GX 460, din care 9.400 au fost vândute în SUA, iar câte 1.000 au fost comercializate în Rusia şi Oman. Constructorul auto va repara, de asemenea, 21.000 de automobile Land Cruiser Prado în Rusia, Oman şi Emiratele Arabe Unite.

Constructorul a anunţat, luni, că recheamă 7.500 de maşini Land Cruiser Prado şi Lexus în Europa.

Compania a suspendat recent vânzarea modelului GX 460 în mai multe ţări, după ce fiabilitatea automobilului a fost pusă sub semnul îndoielii de către revista de profil Consumer Reports. Publicaţia a recomandat cititorilor să nu cumpere varianta de Lexus din motive de siguranţă, puse în evidenţă de rezultatele unor teste. Astfel, spatele maşinii ar tinde să derapeze în curbe, la viteze mari, înainte ca un sistem automat să reia controlul maşinii.

Toyota este implicată deja într-o campanie de rechemare pentru reparaţii a circa nouă milioane de autovehicule din întreaga lume din cauza unor defecţiuni la pedala de accelaraţie şi frână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici