Toyota va opri temporar producţia în Franţa şi în Marea Britanie

Toyota va suspenda producţia timp de patru zile în Franţa şi opt zile în Marea Britanie, din cauza reducerii vânzărilor pe fondul problemelor tehnice prezentate de mai multe modele de maşini construite de grupul nipon, potrivit agenţiei de presă Kyodo.

15 afișări
Imaginea articolului Toyota va opri temporar producţia în Franţa şi în Marea Britanie

Toyota va opri producţia patru zile în Franţa şi opt zile în Marea Britanie, în martie şi aprilie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, singura uzină a Toyota din Franţa, unde este construit modelul Yaris, îşi va întrerupe producţia în perioada 6-9 aprilie. În Marea Britanie, procesul de asamblare va fi suspendat între 29 martie şi 1 aprilie şi în intervalul 6-9 aprilie. Totodată, una din cele două linii de producţie britanice va fi oprită din nou în august, iar 750 de locuri de muncă vor fi desfiinţate prin pensionări anticipate.

Toyota a chemat pentru reparaţii în ultimele luni aproape nouă milioane de automobile din întreaga lume, din care 1,8 milioane de maşini din Europa, din cauza unor probleme prezentate de mai multe modele la nivelul sistemului de frânare şi pedalei de acceleraţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici