TRAFIC AERIAN dat peste cap la nivel mondial | UPDATE: Sistemul global de control, REPUS în funcţiune după 4 ore de BLOCAJ/ Întârzieri, în continuare, pe Aeroportul Otopeni

SITA a repus în funcţiune sistemul internaţional de control al boardingului DCS (Departure Control System) după 4 ore de nefuncţionare, iar pe Aeroportul Otopeni sunt consemnate 16 curse cu întârzieri (8 la decolare şi 8 la aterizare), majoritatea aparţinând Tarom. Compania TAROM a anunţat întârzieri, sâmbătă, pentru toate cursele din cauză că sistemul global SITA (Departure Control System) a fost indisponibil la nivel mondial. Şi pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj, curse aeriene externe au avut întârzieri cuprinse între o oră şi două ore.

6051 afișări
Imaginea articolului TRAFIC AERIAN dat peste cap la nivel mondial | UPDATE: Sistemul global de control, REPUS în funcţiune după 4 ore de BLOCAJ/ Întârzieri, în continuare, pe Aeroportul Otopeni

TRAFICUL AERIAN, dat peste cap la nivel mondial: Sistemul global de control SITA este BLOCAT/ Tarom are întârzieri la toate cursele de pe aeroportul Otopeni

Ora 17.30 Printre rutele cu întârzieri se numără plecările către Istanbul, Valencia, Antalya, Iaşi, Londra şi Birmingham şi sosirile dinspre Thessaloniki, Zakinthos, Madrid, Varşovia, Antalya, Milano sau Preveza/Lefkas-Aktion (PVK).

Compania Tarom a anunţat remedierea problemei în sistemul de control al plecărilor, de către partenerul SITA; după ora 14.00, operaţiunile de procesare a pasagerilor au fost reluate.

„Din cauzele nefuncţionării sistemului gestionat de SITA, calculele iniţiale ale Tarom raportează întârzieri ale curselor între 1 oră şi 2 ore şi 30 de minute, depinzând de numărul de pasageri care trebuie să fie procesaţi”, menţionează compania aeriană de stat.

Tarom precizează că echipa sa depune toate eforturile necesare pentru procesarea cu maximă celeritate a tuturor pasagerilor. „În acelaşi timp, echipele noastre sunt disponibile pentru a oferi suport la sol pasagerilor noştri”, arată Tarom.

Ce este sistemul global de control SITA

Serviciul de control SITA (DCS) este un sistem complet integrat pentru controlul automatizat de ceck-in, îmbarcare şi planificare a încărcăturii. DCS automatizează procesarea operaţiunilor de gestionare în aeroporturi a companiilor aeriene, administrând informaţiile necesare pentru check-in, imprimarea cardurilor de îmbarcare, acceptarea bagajelor, îmbarcarea, controlul încărcăturii şi verificările aeronavelor.

Sistemul gestionează biletele electronice utilizând interfeţe dintr-un număr nelimitat de dispozitive, inclusiv ghişee de check-in, check-in online, cartele de îmbarcare mobilă şi manipularea bagajelor.

CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A VEDEA PROGRAMUL ZBORURILOR/PLECĂRI OTOPENI

Cluj: Cinci curse aeriene externe au avut întârzieri pe Aeroportul „Avram Iancu”

Directorul operaţional al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj, Iuliu Pop, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că sunt afectate şi curse charter, pe lângă cele regulate.

„Pe aeroportul clujean sunt afectate mai multe curse aeriene din cauza sistemului global de control SITA. Astfel, cinci curse aeriene externe, printre care regulate, dar şi zboruri charter, au întârzieri cuprinse între o oră şi două ore. La sosiri, are întârziere cursa de la Antalya, care va ajunge la 15,34 în loc de 14,20, şi cea de Memmingen, care era programată să aterizeze la 15,30. La plecări, este întârziat zborul spre Bari, care trebuia să decoleze la 13,15 şi va decola la 15,20, cel spe Antalya de la ora 13,30 care va pleca la ora 15 şi alta spre Antalya, care are o întârziere de două ore, urmând să decoleze la ora 16,30 în loc de 15,20”, a spus Pop.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici