Trafic aerian RECORD pe aeroporturile din Bucureşti - aproape 9,3 milioane pasageri în 2015

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a înregistrat în 2015 pe cele două aeroporturi pe care le administrează, Henri Coandă (Otopeni) şi Aurel Vlaicu (Băneasa), un număr record de 9,28 milioane pasageri, în creştere cu 11,6%.

1672 afișări
Imaginea articolului Trafic aerian RECORD pe aeroporturile din Bucureşti - aproape 9,3 milioane pasageri în 2015

Trafic aerian record pe aeroporturile din Bucureşti - aproape 9,3 milioane pasageri în 2015 (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Cele două aeroporturi au înregistrat totodată 108.566 de mişcări aeronave (aterizări şi decolări). Din total, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti s-au înregistrat 9,27 milioane pasageri şi 97.218 de mişcări de aeronave.

"Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti depăşeşte tendinţa generală înregistrată la nivel european. În plus, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o creştere substanţială a numărului de mişcări de aeronave, devansând şi la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 6,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014", se arată într-un comunicat al CNAB.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinaţii.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea în 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici