Trafic de pasageri în creştere cu 1,3% şi profit brut de 78 milioane lei pentru Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, anul trecut

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a avut anul trecut o cifră de afaceri preliminată de 613 milioane lei, în urcare cu 10%, la un profit brut de 78 milioane lei, iar cele două aeroporturi pe care le administrează au fost tranzitate de 7,64 milioane pasageri, în creştere cu 1,3% faţă de 2012.

110 afișări
Imaginea articolului Trafic de pasageri în creştere cu 1,3% şi profit brut de 78 milioane lei pentru Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, anul trecut

Trafic de pasageri în creştere cu 1,3% şi profit brut de 78 milioane lei pentru Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, anul trecut (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"CNAB a înregistrat în anul 2013 venituri totale preliminate de 643,78 milioane lei, cu 5% mai mari decât în anul 2012. Profitul brut preliminat al CNAB a ajuns în 2013 la valoarea de 78 milioane lei, de peste trei ori mai mare decât cel bugetat", se arată într-un comunicat al companiei.

Numărul de mişcări aeronave (aterizări şi decolări) pe cele două aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa-Aurel Vlaicu - s-a ridicat la 95.984 anul trecut.

În anul 2013, 84% dintre pasagerii Aeroportului Henri Coandă au avut ca origine sau destinaţie aeroporturi din statele Uniunii Europene, potrivit sursei citate.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) operează în prezent 34 de companii aeriene, care transportă pasageri către 71 de destinaţii. În anul 2013, pe acest aeroport au început să opereze două companii aeriene noi - easyJet Air şi Air Serbia - , din martie 2014 urmând ca Ryanair să opereze primele curse regulate.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea în 2010, prin fuziunea societăţilor care gestionau cele două aerogări din Capitală, şi este deţinută de Ministerul Transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici