TRAFICUL AERIAN, blocat pe Aeroportul din Iaşi: Nicio cursă nu poate ateriza sau decola/ Pe Aeroportul Otopeni avioanele pot înregistra întârzieri de 30-40 de minute

Aeronavele care pleacă de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” (Otopeni) pot înregistra, vineri, întârzieri de 30-45 de minute, potrivit Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

1274 afișări
Imaginea articolului TRAFICUL AERIAN, blocat pe Aeroportul din Iaşi: Nicio cursă nu poate ateriza sau decola/ Pe Aeroportul Otopeni avioanele pot înregistra întârzieri de 30-40 de minute

TRAFICUL AERIAN: Cursele de pe Aeroporturile Otopeni pot înregistra întârzieri de 30-40 de minute

Întârzierile sunt provocate de degivrarea avioanelor, nu de condiţiile meteorologice.

Mai exact, întârzieri sunt în cazul curselor, pentru care sunt folosite avioanele ce au stat peste noapte pe aeroport şi au fost acoperite cu zăpadă.

Nicio cursă nu poate ateriza sau decola pe Aeroportul Iaşi, din cauza viscolului

Nicio cursă nu poate ateriza sau decola pe Aeroportul Iaşi, vineri, din cauza ninsorii abundente şi a vântului puternic. Două curse au fost anulate şi alte două au fost amânate.

Potrivit Aeroportului Iaşi, ninsorile abundente şi vântul puternic fac imposibilă desfăşurarea activităţilor aeroportuare, astfel că operaţiunile de zbor au fost suspendate.

Curselele aeriene care umau să ajungă al Iaşi de la Bruxelles (ora 12.10) şi Londra (ora 13.20) au fost anulate, iar alte două curse care urmau să aterizeze din Otopeni sunt amânate.

”În momentul în care vremea va permite şi se comunică reluarea curselor, toată tehnica din dotare va fi antrenată în procesul de deszăpezire a suprafeţelor de mişcare”, arată reprezentanţii Aeroportului Iaşi.

Şapte judeţe din zona Moldovei, respectiv Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi, se află sub atenţionare cod galben de viscol şi ninsori, valabilă de joi seară până vineri, la ora 12.00.

În paralel, este în vigoare şi o informare meteo de ninsori, care arată că, începând de joi după-amiază, aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde treptat sudul, estul şi centrul ţării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea şi înextremitatea de est a Munteniei vor fi precipitaţii mixte favorizând pe spaţii mici formarea poleiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici