Traficul aerian de pe Aeroporturile Bucureşti a crescut cu 7,08% în primul semestru din 2018

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în primul semestru din 2018 a înregistrat o creştere de 7,08%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe aeroportul Otopeni înregistrându-se 6,33 milioane de pasageri, anunţă joi, Compania de Aeroporturi Bucureşti.

171 afișări
Imaginea articolului Traficul aerian de pe Aeroporturile Bucureşti a crescut cu 7,08% în primul semestru din 2018

Traficul aerian de pe Aeroporturile Bucureşti a crescut cu 7,08% în primul semestru din 2018

„Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat, în primele şase luni ale anului 2018, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 6,34 milioane pasageri şi 64,815 mii de mişcări de aeronave (aterizări şi decolări), iar din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 6,33 milioane de pasageri şi 57,797 mii de mişcări de aeronave”, anunţă Compania de Aeroporturi Bucureşti.

Potrivit Companiei de Aeroporturi, numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile din Capitală în primul semestru din 2018 a înregistrat o creştere de 7,08%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti se înscrie în tendinţa europeană generală. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind statistica primelor şase luni ale anului 2017 cu un procent de 4,76%”, spun reprezentanţii companiei.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 49 companii aeriene, care transportă pasageri către 110 destinaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici