Trangaz vrea să achiziţioneze servicii juridice. Ce amendă riscă transportatorul naţional de gaze de la Consiliul Concurenţei

Transgaz, transportatorul naţional de gaze, a convocat în 10 februarie acţionarii, pentru a da spre aprobare închierea unui contract de achiziţie a serviciilor juridice de consultanţă, pe fondul investigaţiei desfăşurate de Consiliului Concurenţei privind un comportament posibil anticoncurenţial.

348 afișări
Imaginea articolului Trangaz vrea să achiziţioneze servicii juridice. Ce amendă riscă transportatorul naţional de gaze de la Consiliul Concurenţei

Trangaz vrea să achiziţioneze servicii juridice

"Prin prezentul referat, supunem analizei şi aprobării Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, încheierea unui contract de achiziţie a serviciiior juridice de consultanţă, asistenţă şi reprezentare, necesar pentru speta privind investigaţia Consiliului Concurentei, extinsă prin Ordinul nr.1302/2018, având ca obiect posibila încălcare a art. 5 alin. (1) din Legea Concurentei nr. 21/1996 şi a art. 101 din TFUE, de către S.N.T.G.N. Transgaz S.A., prin comportamentul posibil anticoncurenţial adoptat pe parcursul derulării procedurilor de achiziţie publică vizate de Ordinul nr. 222 din 12.06.2014", se notează în convocatorul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA), publicat pe site-ul companiei.

Astfel, în urma unei investigaţii a autorităţii de concurenţă la sesizarea DIICOT, Transgaz riscă o amendă de aproximativ 4% din cifra de afaceri.

"Ţinând cont de faptul că, în cadrul Raportului privind investigaţia s-a propus sancţionarea SNTGN Transgaz SA pentru încălcarea prevederilor art. 5 alin (1) din Legea Concurenţei nr. 21/1996 şi ale art. 101 din TFUE cu o amendă încadrată de la 0,5% până la 10% din cifra de afaceri totală realizată în anul anterior sancţionării faptei, conform prevederilor art. 55, alin (1) din Legea nr. 21/1996, respectiv o amendă în cuantum de 4% din cifra de afaceri totală realizată în anul anterior sancţionării faptei, cu propunerea aplicării unui cuantum adiţional 2,58% din cuantumul determinat în funcţie de gravitatea faptei (având în vedere durata medie a faptei) şi aplicării unei reduceri de 25% din nivelul de bază, determinat în funcţie de gravitate şi faptă, este imperios ca societatea noastră să asigure o expertiză juridică de specialitate pentru a minimiza discul unei soluţii nefavorabile, prin apărarea intereselor SNTGN Transgaz SA de către o societate de avocatură specializată în probleme de dreptul concurenţei, legislaţie şi proceduri europene incidente", transmite sursa citată.

Consiliului Concurenţei a demarat investigaţia cu obiectul de a verifica modul în care s-au derulat un număr de 11 proceduri de atribuire a unor contracte de achiziţie de lucrări derulate de Transgaz în anul 2011.

Potrivit documentului, compania Transgaz este investigată şi de către Comisia Europeană pentru alte două cazuri.

Plafonul valoric propus pentru achiziţia serviciilor de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică este de 100.000 de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici