Tranşa a treia de la FMI ar putea veni la mijlocul lunii martie

Întârzierea adoptării unui buget credibil creează posibilitatea întârzierii următoarei tranşe de la FMI şi primirea acesteia concomitent cu tranşa a patra, respectiv la mijlocul lunii martie a anului viitor, a declarat joi reprezentul FMI în România şi Bulgaria, Tonny Lybek.

50 afișări
Imaginea articolului Tranşa a treia de la FMI ar putea veni la mijlocul lunii martie

Tranşa a treia de la FMI ar putea veni la mijlocul lunii martie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat dacă există posibilitatea primirii tranşelor trei şi patru concomitent, Lybek a răspuns că este foarte posibil, având în vedere că o misiune de evaluare a Fondului Monetar Internaţional pentru acordarea tranşei a patra este programată să vină în România la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lui februarie.

El a arătat, însă, că amânarea va depinde de momentul adoptării bugetului pentru 2010.

"Dacă va fi o întârziere, va trebui să întrebaţi politicienii", a spus Lybek.

Potrivit şefului misiunii de evaluare a FMI în România, Jeffrey Franks, tranşa a treia din împrumutul de la FMI va fi cel mai probabil amânată pentru anul viitor, având în vedere că sunt puţine şanse de a fi adoptat bugetul pe 2010 în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici