Transelectrica a încheiat primele 6 luni cu profit de 22,6 milioane lei, după pierderi în trimestrul 2

Compania naţională de transport al energiei electrice Transelectrica (TEL) a încheiat primele şase luni cu un profit net de 22,6 milioane lei (5,1 milioane euro), de aproape opt ori sub cel din perioada similară a anului trecut, deşi în primul trimestru consemnase un câştig de 43,6 milioane lei.

115 afișări
Imaginea articolului Transelectrica a încheiat primele 6 luni cu profit de 22,6 milioane lei, după pierderi în trimestrul 2

Transelectrica a încheiat primele 6 luni cu profit de 22,6 milioane lei, după pierderi în trimestrul 2 (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Acest rezultat a fost determinat, în principal, de diminuarea cantităţii de energie electrică consumată în SEN (sistemul energetic naţional, n.r), ceea ce a condus la diminuarea tuturor categoriilor de venituri care se determină în funcţie de aceasta (serviciul de transport, serviciile de sistem, administrare piaţa angro), de creşterea obligaţiilor de plată din tariful de transport, a obligaţiilor de plată din tariful serviciilor de sistem funcţionale; creşterea cheltuielilor materiale (cheltuielile cu amortizarea, cheltuielile cu mentenanţa, alte servicii executate de terţi) şi a cheltuielilor cu personalul (plata sumei aferente participării salariaţilor la profit)", se arată în raportul semestrial al companiei.

În primele şase luni din 2011, Transeletrica a avut un profit de 178,63 milioane lei.

Veniturile totale au crescut în primul semestru cu 3,2%, la 1,48 miliarde lei, însă cheltuielile totale s-au majorat cu 18,8%, la 1,45 miliarde lei.

Din activitatea financiară, compania a înregistrat pierderi de 37 milioane lei, după ce în perioada corespondentă din 2011 a raportat un profit de 17,77 milioane lei.

Afacerile Transeletrica au cerscut cu 9,7%, la 1,44 miliarde lei. În primele şase luni din anul precedent, cifra de afaceri a fost de 1,34 miliarde lei.

Datoriile cu scadenţa de până la un an s-au redus cu 52%, la 666,81 milioane lei, de la 1,39 miliarde de lei la finalul anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici