Transelectrica va investi 250 mil euro în următorii 5-6 ani pentru racordarea eolienelor la reţea

Transelectrica (TEL) va investi, în următorii cinci-şase ani, în zona Dobrogei, aproximativ 250 milioane euro pentru constucţia a opt staţii de transformare şi a liniilor electrice care vor conecta la sistemul naţional o capacitate de până la 4.000 MW instalaţi în centrale eoliene.

40 afișări
Imaginea articolului Transelectrica va investi 250 mil euro în următorii 5-6 ani pentru racordarea eolienelor la reţea

Transelectrica va investi 250 mil euro în următorii 5-6 ani pentru racordarea eolienelor la reţea (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Aceste investiţii vor fi corelate cu planurile investitorilor în centrale eoliene", a declarat, miercuri, şeful direcţiei de strategie corporativă din companie, Răzvan Purdilă.

Potrivit lui Purdilă, în acest moment există contracte de racordare la sistemul naţional pentru aproximativ 3.600 MW instalaţi în centrale eoliene.

Transelectrica este controlată de stat, prin Ministerul Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici