Transgaz face modificări la acordul pentru Nabucco, pentru adaptarea la faza actuală a proiectului

Consiliul de Administraţie al Transgaz (TGN) propune operarea unor modificări la acordul şi articolele de asociere privind realizarea conductei Nabucco, în vederea simplificării procesului decizional şi adaptarea documentelor constitutive la etapa actuală de dezvoltare a proiectului.

45 afișări
Imaginea articolului Transgaz face modificări la acordul pentru Nabucco, pentru adaptarea la faza actuală a proiectului

Transgaz face modificări la acordul pentru Nabucco, pentru adaptarea la faza actuală a proiectului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Propunerea de modificare a "Acordului de Asociere privind realizarea conductei de gaze Nabucco" şi a actului constitutiv "Articolele de Asociere" ale companiei Nabucco Gas Pipeline International Gmbh va fi analizată de acţionarii companiei Transgaz la 5 octombrie.

"Modificările vor permite fluidizarea procesului decizional şi vor permite rezolvarea mai rapidă a eventualelor situaţii de blocaj şi culpă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorin Keszeg, şeful biroului de relaţii internaţionale al Transgaz.

Astfel, comitetul de conducere va avea un rol decizional clar asupra companiei Nabucco Gas Pipeline International, iar eventualele situaţii de blocaj şi culpă vor putea fi rezolvate rapid, prin proceduri explicite, conform sursei citate.

Keszeg a mai spus că modificările au fost deja agreate în unanimitate de comitetul de conducere comun, urmând ca fiecare acţionar să obţină aprobările interne necesare.

"Aceste modificări aduse actelor constitutive ale companiei de proiect vor oferi un confort creditorilor, pregătind astfel demararea procesului de finanţare pentru procentul de 70% din valoarea totală a proiectului, în perioada imediat următoare", a mai spus el.

Gazoductul Nabucco, investiţie evaluată la 7,9 miliarde euro, va alimenta cu gaze din regiunea Caspică şi Orientul Mijlociu pieţele din Europa.

Proiectul este derulat de un cosorţiu format din companiile Botas (Turcia), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), MOL (Ungaria), OMV (Austria), RWE (Germania),Transgaz (România). Fiecare companie are o participaţie de 16,67%.

Compania naţională de transport al gazelor naturale Transgaz, listată la Bursa de Valori Bucureşti, este controlată de stat, prin Ministerul Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici