Transgaz: statul cere 90% din profituri ca dividend. Ce efect ar putea avea anunţul asupra altor companii de stat

Transgaz a anunţat, într-un comunicat la bursă, că reprezentanţii statului în AGA sunt mandataţi să ceară 90% din profiturile pe 2020 ale companiilor de stat ca dividende.

887 afișări
Imaginea articolului Transgaz: statul cere 90% din profituri ca dividend. Ce efect ar putea avea anunţul asupra altor companii de stat

Transgaz: statul cere 90% din profituri ca dividend

“Transgaz informează pe toţi cei interesaţi asupra faptului că Secretariatul General al Guvernului în calitate de acţionar majoritar al SNTGN Transgaz SA, în numele Statului Român, a transmis Memorandumul cu tema: Mandatarea reprezentanţilor statului în Adunarea Generală a Acţionarilor/Consiliul de Administraţie, după caz, la societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi la regiile autonome, în vederea luării măsurilor ce se impun pentru repartizarea unei cote de minim 90% din profitul net realizat al anului 2020 sub formă de dividende/vărsăminte la bugetul de stat, în vederea ducerii la îndeplinire a prevederilor acestuia”, se arată în anunţul Transgaz.

Pe baza acestui comunicat câţiva analişti din piaţa de capital susţin că cel mai probabil solicitarea se va aplica tuturor companiilor de stat – cele care nu au propus distribuirea aproape integrală a profitului, precum Hidroelectrica şi Conpet Ploieşti, aducând astfel aminte de practicile Guvernului PSD Tudose/Dăncilă din urmă cu câţiva ani. Ministrul Energiei Virgil Popescu nu a putut fi contactat de ZF pentru a lămuri această situaţie. Nici Ion Sterian – CEO-ul Transgaz nu a putut fi contactat de ZF.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
transgaz,
dividend,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici