Transporturile caută maşini şi şoferi pentru deplasări în interes de serviciu legate de proiecte UE

Ministerul Transporturilor vrea să închirieze maşini de teren, cu şi fără şofer, pentru personalul care gestionează derularea investiţiilor finanţate cu fonduri UE prin Programul Operaţional Sectorial de Transport (POS-T), contractul fiind estimat la 1,8 milioane lei (405.000 euro), cu TVA.

180 afișări
Imaginea articolului Transporturile caută maşini şi şoferi pentru deplasări în interes de serviciu legate de proiecte UE

Transporturile caută maşini şi şoferi pentru deplasări în interes de serviciu legate de proiecte UE (Imagine: Remus Suciu/Arhiva Mediafax Foto)

"Pentru a asigura managementul şi implementarea proiectelor de infrastructură naţională de transport, finanţate prin POS-T, personalul AM (Autorităţii de Management, n.r.) POS-T se deplasează în interes de serviciu atât în Bucureşti, cât şi în locaţii din teritoriu. Aceste deplasări au ca scop îndeplinirea activităţilor specifice aferente aprobării finanţării proiectelor de infrastructură naţională de transport, monitorizării tehnice şi financiare a proiectelor de lucrări şi supervizare a lucrărilor de infrastructură naţională de transport, certificării tehnice şi financiare a cheltuielilor solicitate la rambursare, precum şi a controlului pentru stabilirea neregulilor", se arată în caietul de sarcini aferent procedurii de selecţie.

Pentru îndeplinirea acestor activităţi, personalul AM POS-T trebuie să efectueze vizite lunare şi/sau trimestriale în locaţiile organizărilor de şantier aferente proiectelor de infrastructură, precum şi la beneficiarii din teritoriu ai proiectelor de infrastructură naţională de transport.

De asemenea, reprezentanţii Autorităţii de Management participă la diverse întâlniri de lucru sau şedinţe cu reprezentanţi ai mai multor instituţii, precum Ministerul de Finanţe, Fondurilor Europene sau Mediului, desfăşurate la sediile acestora sau în alte locaţii din Bucureşti.

Instituţia îşi propune să contracteze, prin licitaţie deschisă, 15 autoturisme cu cinci şoferi permanenţi, contractul fiind estimat la 1,44 milioane lei fără TVA.

Autoritatea de Management solicită autoturisme de teren cu 5 uşi şi transmisie 4x4, cu 5 locuri, care să aibă, printre altele, motor de minim 100 CP, să fie fabricate începând cu anul 2013 şi să fie vopsite, preferabil, în culori închise.

"Durata contractului: 11 luni, de la data semnării, fără a depăşi 30 noiembrie 2015, iar perioada de implementare este de 10 luni, fără a depăşi 31 octombrie 2015. În funcţie de data semnării, durata contractului se va încadra în limita de mai sus", se arată în document.

Programul de lucru al şoferilor alocaţi va fi, în general, cel al AM POS-T (8 ore/zi, în medie), însă furnizorul trebuie să ia în calcul solicitările pentru prestarea serviciilor, în anumite cazuri, pentru perioade care pot depăşi acest interval.

Proiectul este finanţat cu fonduri nerambursabile de la Comunitatea Europeană şi bani de la buget, prin POS-T.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 ianuarie.

Rata de absorbţie a fondurilor europene prin Programul Operaţional Sectorial de Transport (POS-T) 2007 - 2013 a ajuns la 51,3%, a declarat marţi ministrul Transporturilor, Ioan Rus, care se aşteaptă la depăşirea pragului de 90% în 2015, despre care spune că va fi un "an de foc" pentru lucrările de infrastructură.

Din totalul bugetului POS-T aprobat pentru perioada 2007-2013, de 4,28 miliarde euro, până în prezent au fost autorizate cheltuieli în valoare de 2,2 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici