Tranzitul petrolierelor prin Canalul Bosfor, suspendat din raţiuni de securitate

Tranzitul petrolierelor prin Strâmtoarea Bosfor, între Marea Neagră şi Marea Mediterană, a fost interzis sâmbătă, din raţiuni de securitate, în contextul tentativei de lovitură de stat din Turcia, anunţă autorităţile de la Ankara, conform site-ului israelian Ynetnews.com.

942 afișări
Imaginea articolului Tranzitul petrolierelor prin Canalul Bosfor, suspendat din raţiuni de securitate

Tranzitul petrolierelor prin Canalul Bosfor, suspendat din raţiuni de securitate (Imagine Hepta)

"Autorităţile maritime au închis Strâmtoarea Bosfor pentru petroliere, sâmbătă, din raţiuni de securitate", informează un comunicat difuzat de Agenţia de navigaţie GAC.

Canalul Bosfor este una dintre cele mai importante rute maritime din lume, pe aici transportându-se 3% din producţia mondială de petrol.

Pe această rută de 25 de kilometri care face legătura între Marea Neagră şi Marea Mediterană este transportat petrol din Rusia şi din regiunea Mării Caspice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici