Trei ofertanţi vor prelua nouă pachete de active ale Oltchim

Oltchim a încheiat sau preconizează să încheie în această săptămână, cu trei ofertanţi, contracte de vânzare pentru nouă pachete de active ale societăţii, scoase la vânzare în cadrul fazei de reorganizare a procedurii de insolvenţă în care se află societatea.

994 afișări
Imaginea articolului Trei ofertanţi vor prelua nouă pachete de active ale Oltchim

Trei ofertanţi vor prelua nouă pachete de active ale Oltchim

Cele trei companii cu care vor fi încheiate contracte sunt Chimcomplex S.A. Borzesti, companie a omului de afaceri Ştefan Vuza, cu privire la pachetele de active nr. 1-5 şi parţial 7; Dynamic Selling Group S.R.L., producător de profile PVC, cu privire la pachetul de active nr. 6; White Tiger Wealth Management Ltd, fond de investiţii, cu privire la pachetele de active nr. 1, 3-5, 7, 8 şi parţial 9.

În continuare se poartă discuţii cu alţi ofertanţi. 

Finalizarea tranzacţiilor în baza acestor contracte este supusă anumitor condiţii care trebuie îndeplinite, printre care se numără aprobarea finală de către adunarea generală a creditorilor societăţii, acest organism finalizând selecţia ofertanţilor.

Conform ultimului plan de reorganizare a combinatului de la Râmnicu Vâlcea, pachetele de active supuse vânzării sunt:1. Uzinele Clor-Alkali; 2. Uzina Oxo-alcooli; 3. Uzinele Propilen-oxid şi Polioli; 4. Pachetul de servicii pentru ecologizarea site-ului industrial; 5. Lotul de 1.010 vagoane de marfă; 6. Procesarea de PVC; 7. Uzina Petrochimică VCM/PVC; 8. Uzina petrochimică de la Bradu (Piteşti); 9. Uzina de Anhidridă Ftalică.

Planul de reorganizare a Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puţin 307 milioane de euro. Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Oltchim a raportat o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro şi un profit de 6,1 milioane de euro în primele şase luni din 2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici