Trezoreria SUA: Europa să nu se bizuie prea mult pe exporturi pentru creştere economică

Statele Unite avertizează Europa să nu se bizuie prea mult pe exporturi pentru creştere economică şi cer guvernelor să se folosească mai mult de politica fiscală, considerând totodată că un nivel ridicat al cererii în Germania este esenţial, relatează CNBC.

238 afișări
Imaginea articolului Trezoreria SUA: Europa să nu se bizuie prea mult pe exporturi pentru creştere economică

Trezoreria SUA: Europa să nu se bizuie prea mult pe exporturi pentru creştere economică

Un raport bianual al Departamentului Trezoreriei, adresat Congresului american, pare să prefigureze poziţiile care vor fi susţinute de instituţie la reuniunea de săptămâna viitoare a FMI privind perspectivele economiei mondiale.

Autorităţile americane sunt îngrijorate de nivelul ridicat al excedentului de cont curent din zona euro, care măsoară circulaţia transfrontalieră a bunurilor şi serviciilor.

Trezoreria remarcă faptul că Banca Centrală Europeană ia măsuri puternice pentru susţinerea economiei şi că o completare a măsurilor de stimulare cu politici fiscale şi reforme ar evita riscul ca creşterea să devină prea dependentă de exporturi.

Totodată, reprezentanţii Trezoreriei consideră că o creştere puternică a cererii în Germania este absolut necesară.

În timp ce creşterea economică din Europa a arătat unele semne de intensificare, regiunea rămâne "bolnavul economiei mondiale", se arată în raportul instituţiei americane.

Autorităţile de la Washington mai consideră că moneda Chinei, yuanul, este mult subevaluată, dar că Beijing-ul pare mai puţin dornic să intervină puternic pe piaţa valutară.

Raportul bianual al Trezoreriei analizează politicile economice şi valutare ale principalilor parteneri comerciali ai SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici