Trump amână creşterea tarifelor vamale pentru mărfurile din China, ca "gest de bunăvoinţă"

Preşedintele SUA, Donald Trump, va amâna majorarea tarifelor vamale aplicate unor importuri din China în valoare de 250 de miliarde de dolari, ca un „gest de bunăvoinţă”, transmite BBC

351 afișări
Imaginea articolului Trump amână creşterea tarifelor vamale pentru mărfurile din China, ca "gest de bunăvoinţă"

Trump amână creşterea tarifelor vamale pentru mărfuri din China, ca "gest de bunăvoinţă"

Trump a precizat pe Twitter că majorarea cu 5% a taxelor vamale, programată pentru 1 octombrie, va fi amânată timp de două săptămâni.

El a spus că amânarea a fost solicitată de China şi că Beijingul va face o mişcare similiră pentru a reduce tarifele aplicate unor importuri americane.

În aceste condiţi este posibil ca SUA şi China să se pregătească să poarte noi discuţii care să vizeze soluţionarea litigiilor comerciale pe termen lung.

Luna trecută, SUA au anunţat că vor creşte tarifele la toate mărfurile chineze, inclusiv o creştere cu 5% a taxei de 25% pe importuri din China în valoare de 250 miliarde de dolari.

Taguri:
trump,
taxe,
importuri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici