Tudose, la forumul economic Trade Winds: Avem în România foarte multe de oferit

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi dimineaţă, la forumul economic Trade Winds, că România are de oferit, de la potenţial în zona de agricultură, până la potenţial extraordinar în industria high-tech, în IT, evidenţiind şi creşterea de 8% a producţiei industriale.

523 afișări
Imaginea articolului Tudose, la forumul economic Trade Winds: Avem în România foarte multe de oferit

Tudose, la forumul economic Trade Winds: Avem în România foarte multe de oferit

”România este una dintre cele mai mândre naţiuni din UE astăzi, când ne mândrim cu cea mai mare rata de creştere. Ne mândrim, pe lângă apartenenţa europeană cu parteneriatul cu UE, parteneriatul cu NATO şi cu aniversarea a 20 de ani de parteneriat strategic cu SUA. Avem în România foarte multe de oferit, de la potenţial în zona de agricultură, până la potenţial extraordinar în industria hightech, în IT, trecând prin producţia industrială, unde din nou ne mândrim cu o creştere de 8% a producţiei industriale faţă de anul trecut”, a spus premierul Mihai Tudose, în deschiderea forumului economic Trade Winds.

El a dăugat că s-a întâlnit în ultima perioadă cu reprezentanţii unor companii americane, enumerând, printre alte Ford şi General Dynamics.

”Sunt convins că prezenţa în România a acestor mari firme americane care au venit şi au investit, au făcut transfer tehnologic, reprezintă un bun exemplu şi o declaraţie a mediului de afaceri american pentru România. Cred că eforturile dumneavoastră, eforturile Departamentului de Stat pentru Comerţ, eforturile Ambasadei SUA în România, eforturile făcute de colegii mei din guvern vor avea rezultate, iar poate peste alţi zece ani să facem o întâlnire de bilanţ, să ne amintim cu drag de acest eveniment major în viaţa economică a României în relaţiile cu SUA, un moment de bilanţ în care să fim mândri de ceea ce am început să realizăm astăzi”, a mai spus premierul Mihai Tudose.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici