Turcia anunţă că Ucraina ar putea exporta 25 de milioane de tone de cereale, pe mare, în 2022

Turcia anunţă că exporturile de cereale din Ucraina prin Marea Neagră ar putea ajunge la 25 de milioane de tone în 2022. Exporturile ar putea fi reluate săptămâna viitoare, a mai spus un reprezentant al statului turc, potrivit Sky News.

256 afișări
Imaginea articolului Turcia anunţă că Ucraina ar putea exporta 25 de milioane de tone de cereale, pe mare, în 2022

Turcia anunţă că Ucraina ar putea exporta 25 de milioane de tone de cereale, pe mare, în 2022

Exporturile de cereale din Marea Neagră ar putea fi reluate într-o săptămână prin porturile ucrainene şi ar putea ajunge la 25 de milioane de tone până la sfârşitul anului, potrivit Turciei

Un acord mediat de ONU şi Turcia între Moscova şi Kiev pentru a permite reluarea exporturilor după ce porturile au fost blocate de forţele ruseşti a sporit speranţele că o criză alimentară internaţională poate fi atenuată.

Data exactă la care vor începe exporturile oprite de invazia Rusiei va fi determinată de pregătirea logistică, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin.

Până la 100 de nave care transportau cereale şi alte produse agricole au fost blocate în porturile ucrainene când a izbucnit războiul.

Naţiunile Unite se aşteaptă ca primele nave să plece în câteva zile, iar un consilier al asigurătorilor mondiali a propus un mecanism care ar putea ajuta la acoperirea comerţului.

Discuţiile au loc loc în contextul în care sediul care supraveghează exporturile de cereale ucrainene urmează să fie inaugurat miercuri în oraşul turc Istanbul, în urma acordului istoric de săptămâna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici