Turcia majorează salariul minim lunar cu 55% pentru 2023

Salariul minim lunar din Turcia va fi de 8.506,80 lire (455 de dolari) în 2023, a anunţat joi preşedinţia - o creştere de 55% faţă de nivelul stabilit în iulie şi o creştere de 100% faţă de ianuarie, scrie Reuters.

1985 afișări
Imaginea articolului Turcia majorează salariul minim lunar cu 55% pentru 2023

Sursa foto: Profimedia

În cadrul unei conferinţe de presă anterioare, preşedintele Tayyip Erdogan a anunţat că salariul minim poate fi majorat din nou pe parcursul anului, dacă este necesar. Inflaţia anuală a urcat vertiginos peste 85% în ultimele luni, dar a început să scadă uşor.

Erdogan a declarat că patronatele şi indicatele nu au putut ajunge la un acord şi că guvernul a intervenit pentru a stabili valoarea. Reprezentanţii angajaţilor nu au participat la anunţul de la palatul prezidenţial.

Cea mai recentă majorare a salariului minim a provocat îngrijorare în rândul companiilor din Turcia, deoarece ar creşte costurile pentru angajatori, potrivit lui Ramazan Kaya, preşedintele Asociaţiei producătorilor de îmbrăcăminte din Turcia (TGSD).

"După ultima majorare, costul salariului minim pentru angajatori este acum de 11.758 de lire (630 de dolari). Înainte de ultima majorare, era de 410 dolari. Cu această creştere a costurilor, este imposibil pentru noi să menţinem preţurile la fel ca înainte", a declarat Kaya. "Nu avem şansa de a concura cu rivalii noştri, cum ar fi Bangladesh, Vietnam, India sau Cambodgia. Vom pierde clienţi. Iar acest lucru va duce la reduceri de locuri de muncă", a adăugat el, spunând că se aşteaptă ca sectorul textil să piardă 10% din locurile de muncă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici