Twitter a obţinut o linie de credit de un miliard de dolari, înainte de listarea la bursă

Twitter a obţinut o linie de credit de 1 miliard de dolari, în această lună, urmând exemplul altor companii de socializare online care au obţinut finanţare înaintea ofertelor publice iniţiale.

76 afișări
Imaginea articolului Twitter a obţinut o linie de credit de un miliard de dolari, înainte de listarea la bursă

Twitter a obţinut o linie de credit de 1 miliard de dolari, înainte de listarea la bursă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Facebook a contractat o finanţare de 8 miliarde de dolari, înainte de listarea din 2012, iar Zynga şi-a asigurat o linie de credit de 1 miliard de dolari, în anul precedent, relatează Bloomberg.

Twitter ar putea folosi fondurile pentru finanţarea unor achiziţii, a declarat Michael Pachter, analist la Wedbush Securities.

"Pare o sumă prea mare, mult mai mare decât au nevoie pentru finanţarea operaţiunilor", a spus Pachter.

Twitter vrea să atragă peste 1 miliard de dolari în oferta publică iniţială, au declarat două persoane apropiate situaţiei.

Directorul financiar al Twitter, Mike Gupta, a contribuit anterior la listarea la bursă a Zynga.

Băncile care au pus la dispoziţie linia de credit pentru Twitter administrează şi oferta publică iniţială a companiei. Între aceste bănci se află Goldman Sachs, care oferă 150 milioane de dolari, şi Morgan Stanley şi JP Morgan Chase, cu câte 250 de milioane de dolari.

Twitter a convenit luna trecută preluarea MoPub, cu sediul în San Francisco, pentru 300 de milioane de dolari, sub formă de acţiuni, aceasta fiind cea mai mare achiziţie a companiei. Tranzacţia permite extinderea prezenţei Twitter pe piaţa publicităţii mobile.

Veniturile Twitter au crescut de peste două ori în trimestrul al treilea, la 168,6 milioane de dolari, de la 82,3 milioane de dolari în urmă cu un an. Pierderile nete au crescut însă de la 21,6 milioane de dolari la 64,6 milioane de dolari.

Analişti, acţionari şi consilieri ai companiei au sugerat că listarea ar putea evalua Twitter la 12-15 miliarde de dolari, faţă de valoarea de 8 miliarde de dolari estimată într-un proces de atragere de fonduri în 2011. Veniturile, în mare parte din publicitate, au totalizat anul trecut 316,9 milioane de dolari.

Documentele Twitter nu indică valoarea la care se autoevaluează compania, dar chiar şi la o estimare precaută de 12 miliarde de dolari participaţia de 12% a cofondatorului Evan Williams, cel mai mare acţionar, ar valora până la 1,4 miliarde de dolari. De asemenea, preşedintele Twitter, Jack Dorsey, ar deţine acţiuni de 588 de milioane de dolari.

Compania va stabili preţul de listare după o serie de prezentări pentru investitori. Tranzacţionarea la bursă ar putea începe din noiembrie, sub simbolul TWTR, referire la numele iniţial, "twttr". Peste 100 de milioane de utilizatori zilnici au postat în total 300 de miliarde de tweet-uri de la înfiinţarea companiei în 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici