Uber este acţionată în justiţie de compania de maşini autonome deţinută de Google

Compania Uber a fost acţionată în instanţă pentru că şi-ar fi însuşit tehnologii şi secrete comerciale de la firma Waymo, divizia de maşini autonome deţinută de Alphabet, proprietarul Google, scrie BBC.

416 afișări
Imaginea articolului Uber este acţionată în justiţie de compania de maşini autonome deţinută de Google

Uber este acţionată în justiţie de compania de maşini autonome deţinută de Google

Compania Waymo, înfiinţată de Alphabet, proprietarul Google, va acţiona în instanţă Otto, unitatea de maşini autonome cumpărată de Uber anul trecut cu 700 de milioane de dolari.

Motivul este fostul manager al companiei Waymo, Anthony Levandowski, care şi-ar fi însuşit informaţii când a plecat să cofondezecompania care, ulterior, a devenit Otto.

Levandowski ar fi descărcat 14.000 de fişiere strict confidenţiale, aflate în proprietatea companiei cât timp a fost angajat al Google.

Mai mult, fostul manager ar fi furat din tehnologia LiDAR, un sistem radar pe bază de laser care ajută maşinile autonome să sesizeze ce este în jurul lor.

Reprezentanţii companiei Waymo susţin că acţiunile au fost parte a unui plan de a fura secrete comerciale şi proprietăţi intelectuale ale Waymo.

Alphabet a creat Waymo pentru a aduce pe piaţă tehnologia maşinilor fără şofer, pe care Google o dezvoltă de mai mulţi ani.

Uber susţine că a luat în serios acuzaţiile şi va analiza problema.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici