Ucraina pierde 170 de milioane de dolari în fiecare zi

Ucraina pierde 170 de milioane de dolari în fiecare zi în care îi este tăiat accesul la mare, iar capacitatea naţională de export a fost redusă la mai mult de jumătate, a declarat luni premierul Denys Shmyhal.

342 afișări
Imaginea articolului Ucraina pierde 170 de milioane de dolari în fiecare zi

Sursa Foto - Hepta

Nouăzeci de milioane de tone de produse agricole, pe care Ucraina plănuia să le exporte în ţări din Asia, Africa şi Europa, au fost blocate", a declarat Shmyhal în Odesa, conform Reuters.

Shmyhal a spus că unele produse au fost exportate pe cale terestră sau pe calea ferată, dar alte rezerve au rămas în zonele bombardate sau au fost capturate de Rusia.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, la 3 zile după ce Vladimir Putin a recunoscut independenţa teritoriilor separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici