Udrea: Inspectoratul de Stat în Construcţii, reorganizat pe regiunile de dezvoltare economică. Dispar 125 din cele 865 de posturi

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, că Inspectoratul de Stat în Construcţii va fi reorganizat pe forma regiunilor de dezvoltare economică, menţionând că vor dispărea 125 de posturi, cele mai multe fiind de şoferi, secretare şi "şefi".

731 afișări
Imaginea articolului Udrea: Inspectoratul de Stat în Construcţii, reorganizat pe regiunile de dezvoltare economică. Dispar 125 din cele 865 de posturi

Udrea: ISC, reorganizat pe regiunile de dezvoltare economică. Dispar 125 din cele 865 de posturi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Udrea a precizat că, până se ajunge la un acord privind reorganizarea administrativă, se va face reorganizarea deconcentratelor pe forma regiunilor de dezvoltare economică.

"Cel puţin la mine la minister, deja am proiecte pentru Inspectoratul de Stat în Construcţii, pe care-l reorganizăm pe forma de regiuni de dezvoltare economică şi vreau să spun că avem o reducere de 18% la personal şi de 15% la cheltuieli, plus faptul că o mulţime de sedii din fiecare judeţ rămân disponibile şi le putem pune la dispoziţia primăriilor", a precizat Udrea, înainte de şedinţa BPN al PDL.

Ea a menţionat că va rămâne un inspectorat în construcţii la nivelul fiecărui regiuni, iar la nivelul fiecărui judeţ vor române doar inspectori.

"Vreau să vă spun că, din posturile care se reduc, cele mai multe sunt posturi de şoferi şi de secretare şi, sigur, foarte multe posturi de şefi. Deci la nivelul judeţelelor nu mai vorbim de şefi, vorbim de inspectori în construcţii care îşi vor face treaba, iar un aparat de conducere va exista doar la nivelul regiunii. Dispar 125 de posturi din totalul de 865", a spus Udrea.

Ea a precizat că la nivelul reorganizării Inspectoratului în Construcţii a lucrat pe varianta opt regiuni de dezvoltare economică, aşa cum sunt în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici