Udrea invită mediul privat să dea "o şansă şi României" investind în infrastructura de turism

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a invitat mediul privat să dea "o şansă şi României" şi să investească în infrastructura de turism, întrucât puţini oameni de afaceri sunt interesaţi de acest domeniu.

26 afișări
Imaginea articolului Udrea invită mediul privat să dea "o şansă şi României" investind în infrastructura de turism

Udrea invită mediul privat să dea "o şansă şi României" investind în infrastructura de turism (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Îi invit pe toţi - oameni cunoscuţi sau necunoscuţi - să vină să facă investiţii în turismul românesc, dar nu prea vor. Nu avem solicitări pe cât am vrea şi îi invit să dea o şansă şi României pentru că ţările din jur au reuşit", a declarat marţi Udrea la un forum pe tema infrastructurii.

Ministrul a explicat dezinteresul investitorilor faţă de proiectele de tip parteneriat public privat (PPP) ale Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) prin faptul că acestea sunt mai mici în comparaţie cu cele derulate de alte ministere, cum ar fi cel al Transporturilor.

"La noi nu a rămas aproape niciun PPP mare, noi suntem cu proiecte mai mici şi nu reuşim să fim interesanţi pentru companiile mari. Nu suntem în zona lor de interes, ci mai degrabă la Transporturi", a afirmat Udrea.

Ea a spus că proiectele pe care le putea lansa prin PPP au fost transferate către alte ministere, dând ca exemplu Canalul Dunăre- Marea Neagră, transferat la Ministerul Transporturilor, un proiect de turism balnear, trecut de la Institutul Ana Aslan la Ministerul Sănătăţii, şi un spital din cartierul Drumul Taberei din Bucureşti, de care răspunde tot Ministerul Sănătăţii.

Printre proiectele pentru care Udrea aşteaptă investitori se numără construcţia de noi staţiuni turistice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici